Soms wil je gewoon een makkelijk dessert op tafel zetten die ook nog eens heel erg lekker is, een crumble is dan de uitkomst. Ik denk de dat de appel crumble het meest populair is maar met crumble’s kan je echt alle kanten op. Als ik aan pruimen denk dan denk ik niet gelijk aan fruit wat ik graag eet maar deze pruimen crumble met kokos heeft mij blij verrast. Door het roosteren van de pruimen worden ze extra zoet en sappig dit gecombineerd met de kokoskruimels maakt het een perfect dessert!
Pruimen Crumble
Bereidingstijd : 30 – 45 minuten + 50 – 55 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 500 gram pruimen
- 100 gram suiker
- 100 gram roomboter, ongezouten in kleine blokjes
- 75 gram bloem, gezeefd
- Mespuntje zout
- 3 eetlepels gemalen kokos
Extra nodig :
- 1 ovenschaal met een inhoud van 750 ml
- Extra ongezouten roomboter voor het invetten van de ovenschaal
- Evt. slagroom of een bol vanille-ijs
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Vet de ovenschaal in, halveer de pruimen, verwijder de pit en snijd ze in kwarten
- Leg de pruimen in de ovenschaal en bestrooi ze met 25 gram suiker
- Schuif de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en rooster de pruimen 20 minuten
- Kneed in een kom de ongezouten roomboter, de resterende 75 gram suiker, de bloem, het mespuntje zout en de kokos tot een kruimelig deeg
- Strooi na 20 minuten de kokoskruimels over de pruimen heen
- Schuif de ovenschaal wederom in het midden van de oven en bak de crumble in 30 – 35 minuten goudbruin en gaar
- Serveer de crumble op kamertemperatuur met een bol vanille-ijs, slagroom of beide gewoon omdat het kan!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Mijn Favoriete Desserts
Geef een reactie