Een Carrot Cake maken met mayonaise was eerlijk gezegd nooit in mij opgekomen, in Amerika vinden ze het heel normaal zo maken ze o.a. ook Brownies, Blueberry Muffins en Double Chocolate Chip Cookies met Hellmann’s Mayonaise. Toen ik rond liep op de Culiperslunch kwam ik ook langs de stand van Hellmann’s, toen ik ze vertelde dat ik een zoet blog had vroegen ze of ik het leuk zou vinden om te bakken met Hellmann’s en eigelijk zei ik gelijk ja leuk! Een paar dagen laten ontving een doos vol met Hellmann’s Mayonaise en 3 recepten waaronder het recept voor deze heerlijke Carrot Cake. Blij verrast was ik door de smaak, de cake is smeuïg en als je niet beter zou weten zou je absoluut niet zeggen dat er mayonaise in zit. De cream cheese frosting maakt het voor mij helemaal af, maar mocht je daar nou niet van houden deze carrot cake is ook heerlijk zonder de frosting.
Carrot Cake
Ingrediënten :
Cake :
- 350 gram (fijne) kristalsuiker
- 4 eieren, medium
- 13 eetlepels Hellmann’s Mayonaise
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel vanille extract
- 175 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- 115 gram bloem, gezeefd
- Snufje zout
- 3 grote wortels, geraspt (250 gram)
- 50 fram walnoten, fijn gehakt
Cream Cheese Frosting :
- 175 gram roomkaas, Philadelphia
- Rasp van een 1/2 citroen
- 1 – 2 eetlepels poedersuiker
Extra nodig :
- Taartvorm van 22 cm
- Boter voor het invetten van de vorm
- Bakpapier
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Vet de vorm in en bekleed de bodem met bakpapier
- Klop de eieren en de suiker licht en luchtig
- Voeg de Hellmann’s Mayonaise, de kaneel en het vanille extract toe en meng tot er een glad mengsel ontstaat
- Voeg de gezeefde bloem en het zelfrijzend bakmeel toe tezamen met het zout en meng het geheel goed door elkaar
- Voeg als laatste de geraspte wortel en de fijn gehakte walnoten toe en meng dit met een spatel door het mengsel heen
- Schenk het mengsel in de voorbereidde bakvorm
- Schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake in 50 – 60 minuten gaar. De cake is klaar als een satéprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, haal de cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster
- Cream Cheese Frosting : Meng de roomkaas, de rasp van een 1/2 citroen en de poedersuiker goed door elkaar
- Bestrijk de afgekoelde Carrot Cake met de Cream Cheese Frosting
- Versier de cake evt. nog met stukjes geraspte wortel en walnoten
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin, Youtube of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Hellmann’s
Anja zegt
Een echte aanrader mmmmm