Nu het steeds vaker mooier weer is ging het weer kriebelen om ijs te maken. Passievrucht sorbetijs staat al op mijn lijstje sinds ik het boek “Italiaans ijs” in huis heb. Het maken van ijs is niet moeilijk het belangrijkste is om de binnenkom van je ijsmachine indien nodig minimaal 48 uur voor je het ijs gaat maken in de vriezer te zetten. De passievrucht komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, de leerachtige schil is hard en glad en niet eetbaar, binnenin zit zachtgeel vruchtvlees dat samen met de eetbare pitjes een fris zoete smaak geeft.
Passievrucht Sorbetijs
Ingrediënten :
- 175 gram kristalsuiker
- 200 ml water
- 1/2 kg passievruchten
- Sap van 1/2 citroen
Bereidingswijze :
- Doe de suiker en het water in een grote pan, breng het mengsel aan de kook en laat het 2-3 minuten koken tot de suiker volledig is opgelost
- Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen
- Snijd de de passievruchten doormidden en schep het vruchtvlees eruit
- Duw het vruchtvlees door en fijne zeef om de pitjes te verwijderen, je hebt nu ongeveer 125 ml passievruchtensap
- Roer de passievruchtensap en het citroensap door de suikersiroop
- Doe het mengsel in de al draaiende ijsmachine en laat het bevriezen volgens de aanwijzingen van de fabrikant
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Italiaans IJs
Geef een reactie