Nadat ik mijn favoriete chocoladecake van Annabel Langbein had gemaakt had ik nog chocoladeganache over en gelijk popte het idee in mijn hoofd om er chocolade truffels mee te maken met mijn favoriete likeur baileys. Chocoladeganache is heel makkelijk om te maken maar als je nog over hebt is het natuurlijk helemaal ideaal, binnen no-time tover je iets lekkers op tafel voor bij de koffie/thee!
Chocolade Baileys Truffels
Bereidingstijd : 1 uur en 30 minuten
Ingrediënten :
- 1 recept chocoladeganache
- 500 ml slagroom
- 500 gram pure chocolade >70% cacao
- 50 gram cacoapoeder
Bereidingswijze :
- Verwarm 250 ml chocoladeganache
- Meng 250 warme chocoladeganache met 3 eetlepels zachte ongezouten roomboter tot een gladde massa
- Voeg 4 eetlepels baileys toe en meng het geheel goed door elkaar
- Zet het chocolademengsel voor minimaal 1 uur in de koelkast, het mengsel is goed als je er balletjes van kunt vormen
- Zeef 50 gram cacaopoeder boven een kom
- Gebruik een eetlepel om balletjes van het chocolademengsel te vormen
- Rol ze tussen je handen tot mooie balletjes
- Rol ze door de cacao heen
Tip :
- Als het chocolademengsel te zacht word zet het dan even terug in de koelkast
- Bewaar de chocolade truffels in de koelkast
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie