Al een tijdje stond op er op mijn to do lijstje iets maken met superfood alleen was er nog niets op mijn pad gekomen waarbij ik dacht dit wil ik maken. Deze maand kreeg ik met de foodblogswap het leuke blog van Pien : depanvanpien toegewezen en toen ik daar deze havermoutkoekjes met banaan tegenkwam was ik verkocht. Met deze koekjes kan je eindeloos variëren ik maakte ze met gebroken lijnzaad en cacao nibs. Omdat ik voor de eerste keer bakte met cacao nibs wist ik niet hoe dit zou smaken ik was dan ook blij verrast door de lekkere en pure cocao smaak. Ik geef wel toe je moet ervan houden de smaak van de cacao nibs is heel anders dan gewone chocolade
Havermoutkoekjes
Bereidingstijd : 20 minuten + 15 – 20 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 2 bananen, rijp
- 100 gram havermout
- In totaal 35 gram pompoenpitten, gebroken lijnzaad en cacao nibs
- 10 gram honing
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Prak de bananen
- Meng in een kom de geprakte bananen, de havermout, de pompoenpitten, het gebroken lijnzaad, de cocoa nibs en de honing goed door elkaar
- Leg met behulp van 2 lepels 16 hoopjes op de bakplaat
- Vorm ze en druk ze eventueel iets plat met de achterkant van een lepel
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koekjes totdat deze een goudbruine kleur hebben, tussen de 15 – 20 minuten
- Als de koekjes uit de oven komen zou je denken doordat ze nog zacht zijn dat ze mislukt zijn maar als afkoelen worden ze harder
Bewaartip : Bewaar de koekjes tot 1 week ik een glazen afgesloten pot
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie