Al een tijdje staat dit prachtige Italiaanse Bakboek van Sarena Solari de winnares van Heel Holland Bakt in mijn keuken. Elke keer ben ik weer benieuwd welk bakboek de winnaar van Heel Holland bakt gaat uitbrengen en was blij verrast toen Sarena een Italiaans bakboek had gemaakt. Ik ben gek op Italiaanse bakrecepten en dan niet alleen van de welbekende Italiaanse Tiramisu en Cantucci maar ook van Zabaglione en verschillende Crostata’s. In haar boek staan familierecepten, Italiaanse klassiekers en natuurlijk een aantal creaties uit Heel Holland Bakt.
Terwijl ik door het boek blader waan ik me direct weer terug in Italië waar we vorig jaar onze vakantie doorbrachten. In kleine dorpjes rondom het gardermeer genoot ik van een aantal heerlijke echte Italiaanse lekkernijen waarvan ik hoe leuk is dat de recepten in dit boek vond. Ik ben net als Sarena van mening dat iedereen kan bakken, met de stap voor stap uitleg bij de recepten maak ook jij de lekkerste Italiaanse lekkernijen of natuurlijk de taarten die je voorbij hebt zien komen in Heel Holland bakt.
Het boek is opgedeeld in 6 verschillende hoofstukken :
- Biscotti | Koekjes
- Piccoli Dolci | Klein Zoet
- Torte | Taart
- Crostata | Gevulde Taart
- Pane E Torte Salate | Brood en Hartige Taart
- Heel Holland Bakt Toppers
Voorin het boek verteld Sarena in “Bakken met de Italiaanse Slag” o.a. dat de meeste Italiaanse bakrecepten niet moeilijk zijn, als je een basisrecept hebt kun je eindeloos varieren. Veel koekjes en taarten worden gemaakt met een Pasta Frolla (een soort zanddeeg), ik maakte hiermee de Crostata Agli Agrumi E Frutti Di Bosco of te wel de Crostata met Citrus en Bosvruchten. De Crostata heeft een hele knapperige bodem met een heerlijke frisse zomerse vulling versierd met frambozen, bramen en blauwe bessen (het recept deel ik snel met jullie).
Een klein voorproefje, dit zijn een aantal recepten die je in het boek vind :
- Sbrisolana | Kruimelnotenkoek
- Amaretti | Bitterkoekjes
- Pesche Dolci | Zoete perziken (koekje)
- Salame Di Cioccolato | Chocoladesalami
- Torta Nuziale | Bruidstaart met chocolade en kokos
- Tiramisu met Limoncino
- Crostatine Con Ganache Al Cocco E More | Taartjes met kokosganache en bramen
- Crostata Alla Marmellata | Crostata met jam
- Focaccine | Kleine focaccia’s met rozemarijn
- Stella Di Pan Brioche | Briochebrood met hazelnootpasta
- Heel Hollland Bakt : Romantische Karameltaart
- Heel Holland Bakt : 1001 nacht (finaletaart)
Conclusie :
Het Italiaanse Baboek van Sarena is een aanvulling op je verzameling bakboeken, zeker als je net als mij gek bent op Italiaanse lekkernijen. Sommige recepten in dit boek zijn absoluut een uitdaging, maar dat is juist wat ik leuk vind. Ben je een beginnende bakker of bak je al vaker en zoek je een uitdaging in dit boek vind je voor ieder wat wils. Fijn is de stap voor stap beschrijving en een foto van het eindresultaat.
Titel :
Het Italiaanse Bakboek
Auteur :
Sarena Solari
Uitgeverij :
Kosmos Uitgevers
Nieuwsgierig geworden na het lezen van deze review,
Het Italiaanse Bakboek Van Sarena Solari is o.a te koop
bij Bol.com voor € 24,99
Deze review bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer
Geef een reactie