Nadat ik eenmaal Christmas Crack had geproefd wist ik het zeker, dit moet ik zelf ook maken. Ik weet dan ook zeker dat je net als mij na 1 hap verkocht bent. Een knapperige koekje met karamel, een laagje pure chocolade en sprinkles. Met maar 5 ingrediënten heb je een heerlijke zoete traktatie die makkelijk is om te maken, verslavend lekker is en ook nog eens heel leuk is om te geven met de Kerst. Iets meenemen wat zelfgemaakt is maakt het wat mij betreft altijd veel leuker. In de supermarkt kwam ik naast kerst sprinkles ook goud en zilveren glitterspray tegen wat het nog feestelijker maakte.
Christmas Crack
Ingrediënten:
- Lu Crackers met zout, 35 losse crackers
- 200 gram roomboter, ongezouten
- 200 gram basterdsuiker, licht bruin
- 1 theelepel vanille extract
- 300 gram pure chocolade >70% cacao
Extra nodig:
- Bakvorm, 34 x 25 cm + olie
- Aluminiumfolie
- Pan
- Spatel/paletmes
- Kerst sprinkles
- Evt goud of glitterspray
Bereidingswijze Christmas:
- Bekleed de bakvorm met de aluminiumfolie en besmeer deze licht met een beetje olie
- Leg de crackers op de bodem van de bakvorm, ik liet ze aan elkaar zitten en voor de zijkant gebruikte ik losse crackers
- Verwarm de oven voor op 200 graden (boven en onderwarmte)
- Doe de ongezouten roomboter en de lichtbruine basterdsuiker in de pan en roer totdat alles goed gesmolten en gemengd is. Laat het mengsel dan nog 3 minuten door koken, het resultaat moet een karamel kleurig mengsel zijn.
- Haal de pan van het vuur en voeg als laatste stap de vanille extract toe. Meng alles door elkaar, pas op heet!
- Schenk de karamel over de crackers heen, zorg ervoor dat alles crackers een laagje karamel hebben (ik gebruikte hiervoor een paletmes)
- Schuif het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven voor 12 minuten
- Hak ondertussen de chocolade fijn
- Haal het bakblik uit de oven, strooi de chocolade er overheen en wacht even een paar minuten zodat de chocolade kan smelten
- Gebruik een spatel of een paletmes om de chocolade te verdelen over de crackers
- Versier de chocolade met de sprinkles
- Laat de vorm even afkoelen voordat je ‘m voor minimaal 2 uur in de koelkast zet zodat de Christmas Crack hard en knapperig kan worden.
- Haal de Christmas Crack uit de vorm en breek of snijd ‘m in stukken
Bewaartip: Bewaar de Christmas Crack in een luchtdichte trommel in de koelkast (hierdoor blijft die knapperig)
Nog opzoek naar Kerstinspiratie, hier vind je heerlijke recepten
Niks meer missen?
Volg Marina’s Bakery op Facebook & Instagram
Hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij.
of schijf jezelf in op de site voor de nieuwsbrief
Heb je iets gebakken van mijn blog…
Deel je foto’s via Facebook of Instagram
Tag mij @marinasbakerynl in je bericht
Geef een reactie