Christmas time met deze heerlijke Kerstboom Brownies, ik gebruikte hiervoor mijn favoriete brownie recept met stukken chocolade erin. In deze brownie zitten stukken Tony Chocolonely chocolade, puur 70% cacao. De Tony repen zijn lekker dik waardoor je een lekker bite krijgt in de brownie. Omdat je in dit recept werkt met een botercrème is het belangrijk dat de brownie goed afgekoeld is, ik maakte de brownie de vanavond van te voren zodat die ’s nachts goed kon afkoelen. De volgende ochtend hoef je dan alleen de botercrème te maken en het versieren kan beginnen. Ik gebruikte voor de stam Candy Canes en voor op de botercrème verschillende soorten kerstdecoratie. Hoe leuk zijn deze Kerstboom Brownies voor het kerstdiner voor de kinderen op school of natuurlijk voor op tafel deze kerst!
Kerstboom Brownies
Ingrediënten voor 8 Kerstboom Brownies:
- 150 gram bloem
- 75 gram cacaopoeder
- 130 gram, witte basterdsuiker
- 290 gram, fijne kristalsuiker
- 175 gram ongezouten roomboter, gesmolten en afgekoeld
- 1 theelepel vanille extract
- 3 eieren, large (kamertemperatuur)
- 125 gram chocolade, puur > 70% cacao in grote stukken
Botercréme:
- 200 gram ongezouten roomboter, zacht
- 200 gram poedersuiker
- groene kleurstof
Extra nodig:
- Zeef
- Spatel
- Evt. een keukenmachine of handmixer
- Bakvorm van 23 x 23
- Bakpapier
- Spuitzak + spuitmondje
- Candy Canes
- Ster snoepjes
- Kerst sprinkles
Bereidingswijze Brownie:
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Vet de bakvorm in en bekleed de bakvorm met bakpapier, hierdoor krijg je na het bakken de brownie makkelijk uit de bakvorm
- Smelt de roomboter in de magnetron (a 15 sec) of au bain-marie (in een kom boven en pan met warm water). Blijf erbij en roer regelmatig door totdat de boter goed gesmolten is
- Hak de chocolade in grove stukken, hierdoor krijgt je een lekkere bite in de brownie
- Doe alle droge ingrediënten in een kom, de bloem, het cacaopoeder, de basterdsuiker, de fijne kristalsuiker en meng alles door elkaar. Mochten er klontjes in zitten gebruik dan een zeef om deze eruit te krijgen
- Voeg de afgekoelde gesmolten roomboter, het vanille extract en de eieren toe en meng alles goed door elkaar
- Voeg als allerlaatst de stukken chocolade toe en meng dit met een spatel door het chocolademengsel heen
- Verdeel het chocolademengsel over de voorbereide bakvorm, ik gebruik de achterkant van een lepel om het chocolademengsel goed te verdelen over de bakvorm en de bovenkant glad te maken
- Schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de brownie in 40 – 45 minuten
- Laat de brownie 5 minuten afkoelen in de vorm, haal de brownie uit de vorm en laat de brownie volledig afkoelen op een rooster
Kerstboom:
- Als de brownie volledig is afgekoeld kan je deze gaan snijden in 8 kerstboom vormen. Snijdt eerst de brownie in de breedte door midden zodat je 2 gelijke delen hebt. Snijdt elk deel in 4 kerstbomen (gelijke driehoeken). Je hebt 2 schuine stukjes brownie per deel over na het snijden van de kerstbomen.
- Gebruik het rechte stukje van de candy Cane en druk deze in de onderkant van de brownie
- Maak de botercréme: Doe de zachte roomboter en de poedersuiker in een kom en mix alles goed door elkaar
- Voeg als laatste een paar druppeltjes groene kleurstof toe en meng dit kort door elkaar
- Doe de botercréme in een spuitzak met een spuitmondje en versier de brownie met de brotercréme
- Maak de Kerstboom Brownies af door een snoepster bovenop de brownie te plaatsen en de botercréme te versieren met sprinkles
Nog opzoek naar Kerstinspiratie, hier vind je heerlijke recepten
Niks meer missen?
Volg Marina’s Bakery op Facebook & Instagram
Hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij.
of schijf jezelf in op de site voor de nieuwsbrief
Heb je iets gebakken van mijn blog…
Deel je foto’s via Facebook of Instagram
Tag mij @marinasbakerynl in je bericht
Geef een reactie