Al een lange tijd stond de Nordic Ware Heritage Bundt tulband vorm op mijn verlanglijstje en toen ik 2 weken gelede bij kookwinkel Oldenhof in Hilversum was ben ik overstag gegaan. De Vorm heeft een inhoud van 2.4 liter en door de antikleeflaag komt de cake altijd mooi uit de vorm. Oké ik geef toe het is een hele uitgave voor een cakevorm namelijk € 34,95 maar hij is het geloof me als ik het zeg dubbel en dwars waard.
Chocolate Pound Cake
Bereidingstijd : 45 minuten + 90 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 340 gram ongezouten roomboter
- 3 cups suiker
- 5 extra large eieren, kamertemperatuur
- 3 cups bloem
- 1/2 cup ongezoete cacao poeder
- 1/2 teaspoon bakpoeder
- 1/2 teaspoon zout
- 2 teaspoons vanille extract
- 1 cup volle melk
Extra nodig :
- 9 inch bundt pan
- Dr Oetker bakspray
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 165 graden
- Spray de 9 inch bundt pan in met de bakspray
- Zeef de bloem, de cacao poeder, het bakpoeder en het zout boven een kom en meng alles goed door elkaar
- Meng de boter en de suiker door elkaar totdat het mengsel romig en licht van kleur is
- Meng er 1 voor 1 de eieren doorheen
- Schrap de zijkanten van de kom schoon met een spatel
- Meng de vanille extract door het mengsel heen
- Voeg in 3 delen het bloem mengsel en de melk toe
- Schrap de zijkanten van de kom schoon met een spatel en meng alles nog 1 keer goed door elkaar
- Schenk het beslag in de voorbereide 9 inch bundt pan
- Bak de chocolate pound cake in de voorverwarmde oven voor 90 minuten of totdat een saté prikker er schoon uitkomt
- Laat de chocolate pound cake 10 minuten afkoelen in de vorm
- Haal voorzichtig de chocolate pound cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster
TIP : De cake is nog lekkerder de dag nadat die gebakken is!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie