Vroeger at ik bij mijn opa en oma met grote regelmaat boterkoek, het is zo slecht maar zo lekker! In de planning stond een bezoekje aan mijn oma en wat is niet leuker dan iets lekker mee te nemen en onder het genot van een kopje koffie/thee herinneringen op te halen. Boterkoek is een echte klassieker, het is makkelijk om te maken, iedereen kent het en iedereen lust het
Ouderwetse Boterkoek
Bereidingstijd : 30 minuten + 20 – 25 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 190 gram roomboter, kamertemperatuur
- 150 gram basterdsuiker
- 200 gram patentbloem, gezeefd
- 2 eieren, kamertemperatuur
- Snufje zout
Extra nodig :
- Boterkoekvorm
- Gesmolten roomboter
- Vork
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de vorm in met roomboter
- Doe de roomboter, de basterdsuiker, 1 ei en het stufje zout in een kom en mix totdat er een licht en romig mengsel ontstaat
- Voeg de gezeefde bloem toe en meng het geheel goed door elkaar
- Verdeel het deeg over de bakvorm
- Klop een eitje los, bestrijk de bovenkant hiermee en laat het indrogen
- Bestrijk de bovenkant voor de 2e keer met het eimengsel en trek er met een vork een ruitvorm in
- Schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de boterkoek in 20 -25 minuten goudbruin en gaar
- Laat de boterkoek 10 minuten afkoelen in de vorm
- Draai het schuifje van de boterkoekvorm 1 of meerdere keren rond, verwijder de vorm en laat de boterkoek volledig afkoelen op een rooster
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie