Speculaas is in huize Prins eigelijk het hele jaar wel populair van de welbekende kleine speculaasje tot heerlijke speculaasbrokken. Elk jaar probeer ik een variantie op speculaas te maken en dit jaar viel de keus op een recept die vorig jaar op 4 December of te wel de nationale anti-pakjesavond werd gemaakt. Nu hoor ik je denken wat is nationale anti-pakjesavond…. het idee achter antipakjesavond is snel uitgelegd op deze avond staat goed en lekker eten centraal maar wel gemaakt from scratch dus zonder pakjes & zakjes. Heel benieuwd was ik naar deze zachte versie van speculaas maar ook deze variatie is hier in huis omarmd en word regelmatig gemaakt!
Speculaas
Bereidingstijd : 30 – 45 minuten + 30 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- 350 gram donker bruine basterdsuiker
- 200 gram roomboter, kamertemperatuur
- 2 eieren, large
- 9 gram speculaaskruiden
- 5 ml amandel essence
- Mespuntje zout
Extra nodig :
- Vierkante bakvorm van 20 x 30 bekleed met bakpapier
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Smelt de roomboter, ik deed dit in de magnetron
- Voeg de suiker, de amandel essence, de eieren en het zout toe en meng alles goed door elkaar
- Voeg in 3x het zelfrijzende bakmeel toe en meng het geheel door goed door elkaar
- Verdeel het mengsel over de voorbereidde vierkante bakvorm
- Gebruik de achterkant van een lepel om de bovenkant glad te maken
- Schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de speculaas voor 30 minuten of totdat een saté-prikker geprikt in het midden er schoon uit komt
- Laat de speculaas voor 15 minuten afkoelen in de vorm, haal de speculaas uit de vorm en laat de speculaas volledig afkoelen op een rooster
- Snijd de speculaas in 16 stukjes
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ziet er lekker uit ik heb geen donkere basterd suiker kan het ook met licht bruine suiker
Hoi Sieneke,
Dat kan alleen krijg je dan wel een lichtere speculaas daarnaast heeft de donkere suiker heeft een ook iets andere smaak.
Succes met het bakken!
Groetjes,
Marina