Sinds een hele lange tijd heb ik weer contact met mijn nichtje wat ik echt geweldig vind! Na haar weer een paar keer gezien te hebben kwamen we erachter dat we eigelijk dezelfde hobby deelde : bakken. Ze vertelde me dat ze graag een keer de chocolade fudgetaart die ze op 24 kitchen bij Rudolph’s Bakery voorbij had zien komen wilde maken. Het leek ons een leuk idee om deze een keertje samen te gaan maken dus het enigste wat moest gebeuren was een datum prikken, zo gezegd zo gedaan. Op Zaterdag 7 Juli zouden we ons gaan wagen aan het recept van Rudolph van Veen. Uit het voorwerk bleek dat ik voor deze taart 3 bakvormen van 24 cm doorsnede nodig had dus hopte ik even binnen bij de Xenos in het winkelcentrum voordat ik de ingrediënten voor de taart ging halen. Op zaterdagochtend begonnen we met het kijken van het filmpje bij het recept, deze taart werd met recht onze UITDAGING!
Chocolade Fudgetaart
Bereidingstijd : 1 uur en 30 minuten + 50 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 300 ml water
- 90 gram cacaopoeder
- 250 gram bloem
- 500 gram suiker
- 9 gram zout
- 2 zakje bakpoeder
- 1 vanillestokje
- 350 ml karnemelk
- 130 gram arachide-olie
- 3 eieren
Fudge créme :
- 250 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 300 gram poedersuiker
- 200 gram pure chocolade
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 100 gram créme fraîche
Extra nodig :
- 3 bakvormen met een doorsnede van 24 cm
- Boter of bakspray voor het invetten van de bakvormen
- Evt. een taart cartonnetje van 26 cm
- Hagelslag
Bereidingswijze :
- Breng de 300 ml water aan de kook en los hier de cacaopoeder in op en laat het mengsel afkoelen
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Meng de bloem, de suiker, het zout en de bakpoeder met elkaar
- Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en voeg dit toe aan het bloem mengsel
- Voeg de karnemelk, de olie en de eieren toe en mix tot een glad beslag
- Meng het cacaowater door het beslag
- Vet de 3 bakvormen in met boter/bakspray en bekleed de bodems met bakpapier
- Verdeel het beslag over de 3 bakvormen
- Bak de cakes in 50 minuten gaar laat ze afkoelen op een rooster
Fudge créme :
- Draai de boter met de poedersuiker luchtig
- Smelt de chocolade au bain marie
- Voeg de gesmolten chocolade, cacaopoeder en de créme fraîche toe aan het botermengsel en laat het ongeveer 4 minuten draaien
- Leg de 1e cake evt. op het taart cartonnetje
- Smeer de bovenkant van de 1ste cake met de fudge créme (1/4 van de créme)
- Plaats de 2e cake er bovenop
- Smeer de bovenkant van de 2e cake met de fudge créme (1/4 van de créme)
- Plaats de 3e cake er bovenop
- Smeer de bovenkant van de 3e cake met de fudge créme (1/4 van de créme)
- Smeer de cake rondom af met de fudge créme, de créme die uit de zijkant komt(gelijkmatig verdelen)
- Plaats de cake in de koelkast om op te stijven
- Smeer de cake af met de rest van de fudge créme
- Gebruik een deegkrabbertje om de cake rondom strak te krijgen
- Gebruik evt. een paletmes van die je van buiten naar binnen strijkt om de bovenkant strak te krijgen
- Pak de taart op onder het cartonnetje en zet de taart rondom met de hagelslag
- Bedek de bovenkant van de taart met de hagelslag
- Snijd de taart aan met een warm mes (maak elke keer het mes schoon en opnieuw warm)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie