Tijdens het schrijven van de review Lekker Miljuschka wist ik instant die wil ik maken, een cheesecake combinatie van witte chocolade en oreo kan niet anders dan lekker zijn. Deze no-bake variant is echt ideaal als je het mij vraagt, je hebt geen oven nodig en hij is ook nog eens heel makkelijk om voor te bereiden een win win situatie als je het mij vraagt! Uit deze no-bake witte chocolade oreo cheesecake haal je makkelijk 10-12 stukjes, geloof me een klein stukje van deze cheesecake is echt voldoende (hij is heel machtig). Het enige wat ik kan zeggen is deze MOET je maken, ik had in ieder geval een big smile op mijn gezicht tijdens het proeven!
No-Bake Witte Chocolade Oreo Cheesecake
Ingrediënten :
- 300 gram oreo’s
- 80 gram ongezouten roomboter, gesmolten
- 300 ml slagroom
- 200 gram witte basterdsuiker
- 8 blaadjes gelatine, originele recept 12 blaadjes
- 400 gram roomkaas, philadelphia
- 200 gram witte chocolade
- 200 gram pure chocolade >70 % cacao
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 8 – 10 Oreo’s White Choc
- Witte chocoladevlokken
Extra nodig :
- Springvorm van 24 cm
- Dr. Oetker bakspray
- Bakpapier
- Evt. een Keukenmachine
- Evt. een handmixer
- Spatel
Bereidingswijze :
- Spray de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier
- Leg de blaadjes gelatine in een bakje met koud water (de gelatineblaadjes moeten onder water liggen)
- Haal de roomkaas alvast uit de koelkast
- Maal de Oreo koekjes fijn in een keukenmachine of doe de oreo koekjes in een zak en sla er (voorzichtig) met een deegroller op totdat de koekjes goed verkruimeld zijn
- Smelt de boter
- Meng de gesmolten boter door de verkruimelde oreo koekjes heen
- Verdeel het oreo-mengsel over de bodem van de voorbereidde bakvorm en gebruik de achterkant van een lepel om het oreo-mengsel goed aan te drukken
- Zet de bakvorm in de koelkast
- Klop 200 ml slagroom samen met 200 gram witte basterdsuiker lobbig (bijna stijf)
- Verwarm in een pannetje de resterende 100 ml slagroom (laat de slagroom niet koken)
- Zet het vuur uit en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe, voeg de gelatineblaadjes in 2 x toe. De gelatine lost vanzelf op, tip : beweeg het pannetje een beetje heen en weer als je de gelatine blaadjes toevoegt
- Laat het slagroom gelatine mengsel een beetje afkoelen
- Smelt de witte chocolade au bain marie, laat het chocolademengsel iets afkoelen
- Belangrijk bij het au bain marie smelten van chocolade is dat de bodem van de kom het water niet raakt
- Doe de roomkaas in een kom en meng hier de gesmolten chocolade, de opgeklopte slagroom en de slagroom met gelatine doorheen (ik gebruikte hiervoor een handmixer, mix totdat alles gemengd is of gebruik een spatel)
- Spatel het mengsel nog even kort door, haal de bakvorm uit de koelkast en schenk het mengsel over de koekbodem heen
- Zet de bakvorm terug in een koelkast, ik maakte de cheesecake een avond van te voren en liet ‘m een nachtje in de koelkast staan. Door de gelatine is 1 – 2 uurtjes in de koelkast voldoende
- Snijd de White Oreo Choc koekjes in tweeën
- Smelt de pure chocolade au bain marie
- Roer de zonnebloemolie door de gesmolten pure chocolade heen
- Verwijder de springvorm en bakpapier (voorzichtig) en zet de cheesecake op het bord waarop je ‘m wil serveren
- Versier de taart met de gesmolten chocolade en druk direct de gehalveerde oreo koekjes hierin
- Verdeel als finishing touch evt. ook nog een beetje witte chocoladevlokken over de taart heen (doe dit ook direct, de chocolade word heel snel hard)
>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
Heb je iets gebakken van mijn blog…….
Deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram
tag mij (@marinasbakery) in je bericht (twitter)
of # of @marinasbakerynl (Facebook & instagram)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Lekker Miljuschka
Hoi, kan ik ook gelatinepoeder gebruiken in plaats van gelatineblaadjes? ?
Hoi Busra,
Natuurlijk kan dat, voor 8 blaadjes gelatine gebruik je 12 gram gelatinepoeder.
Gelatinepoeder moet je ook oplossen in koud water en ongeveer 20 minuten te laten staan.
(Het wordt vrij dik). Na het weken voeg je het toe aan de warme vloeistof, de gelatine lost goed op.
Ik hoop dat ik je hiermee geholpen hebt.
Groetjes,
Marina