Afgelopen week ontving ik een leuk perspakket van Koopmans met daarin de Oud-Hollandse Stroopwafelcake mix inclusief de verse ingredienten om gelijk aan de slag te gaan. De combinatie van cake met stukjes karamel en stroopwafel moet gewoon lekker zijn dus dook ik woensdagmiddag de keuken in en genoot donderdagochtend van een plak van deze heerlijke cake!
Review : Oud-Hollandse Stroopwafelcake
Bereidingstijd : 30 minuten + 60 – 70 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 1 pak Oud-Hollandse Stroopwafelcake mix met stukjes karamel
- 200 gram roomboter/margarine, kamertemperatuur
- 4 eieren
- 4 stroopwafels, in stukjes van 1 cm gesneden
Extra nodig :
- Cakevorm van 30 cm
- Extra boter voor het invetten van de cakevorm
- Bloem voor het bestuiven van de cakevorm
- Mixer of een keukenmachine
- Evt. slagroom
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor, elektrische oven 160 graden, hetelucht 140 graden of Gasoven stand 2-3
- Vet de cakevorm in en bestuif deze met bloem
- Mix in een kom de boter licht en luchtig
- Voeg de cakemix en de 4 eieren toe
- Mix het geheel met de mixer of keukemachine op de laatste stand in een 1/2 minuut tot een glad beslag en daarna voor 2 minuten op de hoogste stand voor een luchtig beslag
- Snijd 2 stroopwafels in stukjes van 1 cm en spatel deze door het beslag heen
- Giet het beslag in de voorbereidde cakevorm
- Snijd 2 stroopwafels werderom in stukjes van 1 cm en verdeel deze over de bovenkant van de cake
- Schuif de cakevorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake in 60 – 70 minuten goudbruin en gaar of totdat een sateprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Laat de cake 30 minuten afkoelen in de vorm, verwijder de cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster
- Serveer de cake evt. met een toef slagroom
Bewaren :
- De cake is maximaal 3 dagen te bewaren mits bewaard in een goed afgesloten trommel of plastic zak
- De cake kan indien goed verpakt maximaal 3 weken ingevroren worden
Mijn conclusie :
- Een heerlijke cake die bovendien ook nog eens heel makkelijk te maken is, een aanrader als je opzoek bent naar een lekkere cake voor bijv. bij de koffie of thee
Voordelen :
- Makkelijk om te maken
- Op de voorkant van het pak staat duidelijk beschreven wat je zelf nog moet toevoegen
- Op de achterkant van het pak staan duidelijk de benodigdheden, de oventemperatuur, het keukengerei, de bereidingstijd, de bereidingswijze en de baktijd beschreven
- Ook worden er op de achterkant nog tips & variaties gegeven en staat er beschreven hoelang je de cake kan bewaren en evt. kan invriezen
- Als extraatje staat er een QR code op het pak hiermee krijg je toegang tot variatierecepten, tips en bakfilmpjes
Nadelen :
- Het is en blijft een cake uit een pakje iets waar ik nooit groot fan van ben maar deze cake heeft mij blij verrast door de lekkere smaak en de textuur van de cake
De Oud-Hollandse Stroopwafelcake mix is vanaf begin Augustus verkrijgbaar in de supermarkt voor € 1.79
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Deze review bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer
Geef een reactie