Homemade wafels ik ben er dol op, met regelmaat maak ik ze in het weekend en dan bak ik er genoeg om ze ook in te kunnen vriezen voor het moment dat ik lekkere trek heb. Ik gebruik altijd mijn basis recept voor wafels, deze wafels zijn te combineren met alles wat je maar lekker vind. Dit keer maakte ik monchou wafels, deze wafels zijn wat mij betreft HET perfecte verwenontbijtje!
Monchou Wafels
Voorbereiding : 15 min
Bereidingstijd : 5 – 8 minuten (kan verschillen per wafelijzer)
INGREDIËNTEN VOOR 15 WAFELS :
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 zakjes vanillesuiker, Dr. Oekter
- 400 ml melk
- 5 eieren, medium
- 150 gram gesmolten ongezouten roomboter
- 300 ml water, op kamertemperatuur
Ingrediënten voor de monchou topping :
- 200 gram monchou, zilveren verpakking
- 250 ml slagroom
- 1 zakje klop en fix (dr. oetker)
- 1 zakje vanillesuiker
- 75 gram witte basterdsuiker
- 2 blikjes kersen vlaaivulling
Extra nodig :
- Wafelijzer
- Garde, handmixer of keukenmachine
- Bakkwast
- Extra gesmolten roomboter voor het invetten van het wafelijzer
Bereidingswijze wafels :
Verwarm het wafelijzer. Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel en de vanillesuiker door elkaar. Voeg de melk toe en meng het alles goed door elkaar. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig opgenomen is. Voeg terwijl de mixer draait beetje bij beetje de gesmolten roomboter en het water toe en mix alles goed door elkaar.
Vet het wafelijzer in als deze op temperatuur is. Vul beide wafelgedeeltes voor 2/3 met beslag, klik het wafelijzer dicht en bak de wafels totdat ze aan beide kanten goudbruin zijn. De baktijd ligt tussen de 5 en 8 minuten, de baktijd kan verschillen per wafelijzer.
Bereidingswijze Monchou Topping :
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Doe de monchou, de basterdsuiker en 4 eetlepels ongeklopte slagroom in en kom en mix alles goed door elkaar. Door ongeklopte slagroom toe er aan toe te voegen gaat dit makkelijker. Doe de rest van de slagroom, de vanillesuiker en de klop en fix in een kom en klop de slagroom lobbig (niet te dik). Meng het monchou mengsel en de slagroom met een spatel door elkaar totdat alles goed gemend is.
Serveer de wafels met de monchou en de kersen.
Heb je ook deze Monchou Wafels gemaakt, deel je foto’s via Instagram of Facebook met de #Marinasbakerynl of tag mij in je bericht dit vind ik echt heel leuk om te zien!
Meer bakinspiratie vind je onder het kopje recepten op de homepage!
Voor een kijkje achter de schermen volg Marina’s Bakery op Instagram
Geef een reactie