Iets waar ik zelf een aantal jaren geleden tegen aanliep was het gebruik van Cups in buitenlandse recepten, Google was toen der tijd mijn beste vriend en als snel had ik een lijstje in mijn la liggen met de meest voorkomende bak ingrediënten ingedeeld in een 1 cup, een 1/2 cup, een 1/3 cup en een 1/4 cup. Daarnaast gebruiken ze in de meeste recepten ook tablespoons en teaspoons, ik ging overstag en kocht bij een kookwinkel maatbekers en maatschepjes. Belangrijk bij het afmeten van droge ingrediënten is de ingrediënten losjes in de maatbeker te scheppen en het oppervlak strak te strijken, druk de ingrediënten niet aan om meer in de maatbeker te krijgen tenzij dat vermeld staat in het recept. Ik persoonlijk vind het heel fijn om met maatbekers en maatschepjes te werken, in mijn kast liggen de Joseph Joseph maatbekers (zie foto) € 16,49 en de Rudolph’s Bakery Maatschepjes (zie foto) €4,99. Nog een lastig puntje in buitenlandse recepten is het gebruik de oventemperatuur die in Fahrenheit i.p.v Celsius word vermeld, onderaan het bericht vind je daarvoor ook een handig overzicht zodat je altijd weet hoe je jou oven moet instellen. Heb je een heteluchtoven zet deze dan altijd 10 – 20 % lager.
Omrekenen van Cups naar Grammen
1 Cup | 1/2 Cup | 1/3 Cup | 1/4 Cup | 1 Tablespoon | |
Bloem/Meel | 130 gram | 65 gram | 43 gram | 33 gram | 8 gram |
(Fijne) Kristalsuiker | 200 gram | 100 gram | 67 gram | 50 gram | 12,5 gram |
Basterdsuiker | 180 gram | 90 gram | 60 gram | 45 gram | 11,25 gram |
Poedersuiker | 125 gram | 62,5 gram | 42 gram | 31 gram | 8 gram |
Roomboter | 226 gram (2 sticks) | 113 gram (1 Stick) | 75 gram | 57 gram (1/2 stick) | 14 gram |
Cacao Poeder | 125 gram | 62,5 gram | 42 gram | 31 gram | 8 gram |
Chocolade Druppels | 180 gram | 90 gram | 60 gram | 45 gram | 11,25 gram |
Havermout | 90 gram | 45 gram | 30 gram | 22,5 gram | 6 gram |
Maizena | 120 gram | 60 gram | 40 gram | 30 gram | 7,5 gram |
Honing | 340 gram | 170 gram | 113 gram | 85 gram | 21 gram |
Een handig ezelsbruggetje mocht je geen maatbekers hebben :
- 1 cup = 16 eetlepels
- 1/2 cup = 8 eetlepels
- 1/3 cup = 5 eetlepels en een beetje
- 1/4 cup = 4 eetlepels
Cups, een Tablespoon en Teaspoons in ML
1 Cup | 1/2 Cup | 1/3 Cup | 1/4 cup | |
ML | 240 ML | 120 ML | 80 ML | 60 ML |
1 Tablespoon | 1 Teaspoon | 1/2 Teaspoon | 1/4 Teaspoon | |
ML | 15 ML | 5 ML | 2,5 ML | 1,2 ML |
Oventemperatuur : Van Fahrenheit naar Celsius
Fahrenheid | Celsius |
210 F | 100 graden |
250 F | 120 graden |
275 F | 140 graden |
300 F | 150 graden |
325 F | 160 graden |
350 F | 180 graden |
375 F | 190 graden |
400 F | 200 graden |
410 F | 210 graden |
425 F | 220 graden |
450 F | 230 graden |
475 F | 240 graden |
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin, Youtube of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
dit is een heel handige tip…
die cups schrikken me altijd af om aan iets te beginnen.
dank je wel en mooie blog heb je trouwens!
liefs
Hoi hoi vraagje, ik zie dit recept, maar hoeveel is in grams het chocolade? Zie in jullie tabel hierboven chocolade druppels geen idee wat dat is. Maar ik wil chocolade repen gebruiken voor de fudge?
En hoe kan ik de grammen vh recept omrekenen
2 ¼ cups semi-sweet chocolate chips
1 (14 oz) can sweetened condensed milk
3 cups mini marshmallows
1 cup peanuts
½ tsp vanilla extract
Alvast bedankt
Hoi Jolanda,
Chocoladerepen kan je ook zeker gebruiken, kijk naar het aantal grammen (395 gram chocolade).
Online kan je hele handige omreken sites vinden. Als je veel bakt dan zijn de cups aanschaffen echt een aanrader vooral voor Amerikaanse recepten.
Veel plezier met het maken van de fudge.
Groetjes,
Marina