Als ik aan banketbakkersroom denk dan denk ik aan de gebakschelpjes bij de warme bakker vandaan die ik vroeger altijd met mijn oma at en aan een slof met vers fruit (die ook al een tijdje op mijn to-bake lijstje staat). Banketbakkersroom is een klassiek basisrecept die altijd handig is om bij de hand te hebben, waarom een pakje gebruiken als het heel makkelijk en natuurlijk veel lekkerder is om het zelf te maken. De zwarte spikkeltjes zijn van het merg van het vanillestokje die een heerlijke vanillesmaak afgeven aan de romige banketbakkersroom. Het vanillestokje is wat mij betreft the key ingrediënt voor een lekkere banketbakkersroom! Gebruik de banketbakkersroom om bijv. soesjes te vullen of gebruik het als laagje tussen een biscuittaart, met een goed basisrecept kan je zoveel kanten op.
Ingrediënten :
- 500 ml melk
- 1 vanillestokje
- 150 gram suiker, fijne kristalsuiker
- 4 eidooiers, large eieren
- 2 eetlepels bloem
Extra nodig :
- Pannetje
- Garde
- Schaal
- Huishoudfolie
Bereidingswijze :
- Doe de melk in een pannetje
- Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het vanillemerg eruit
- Voeg het vanillemerg en de helft van de suiker toe aan de melk en breng het aan de kook
- Doe ondertussen de eidooiers en de rest van de suiker in een schaaltje en roer dit los met een garde
- Voeg de bloem aan het eimengsel toe en meng het geheel goed door elkaar
- Voeg een beetje warme melk aan het eimengsel toe, meng dit kort door elkaar en schenk het terug
in de pan - Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat het geheel 3 minuten op een laag vuurtje koken/gaar worden, je ziet kleine blubjes
- Schenk de banketbakkersroom in een schaaltje en dek het af met huishoudfolie (dit voorkomt dat er een velletje op de banketbakkersroom komt)
Tip :
Gebruik je de banketbakkersroom pas later, laat de banketbakkersroom dan eerst afkoelen buiten de koelkast en zet de banketbakkersroom dan in de koelkast tot je het gaat gebruiken.
Zwitserse room :
Zwitserse room = 200 gram banketbakkersroom + 100 ml slagroom
- Klop de slagroom lobbig (yoghurt dikte) en spatel dit door de banketbakkersroom heen
Mascarpone créme :
Mascarpone créme = 200 banketbakkersroom + 200 gram mascarpone
- Meng de banketbakkersroom en de mascarpone met een garde/handmixer door elkaar tot er een mooi en glanzende créme ontstaat
>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
of op Snap Chat (username Marinasbakery) hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie