Tony’s Chocolonely chocolade ik word er altijd blij van, mijn favoriete smaak is en blijft toch wel de melk/karamel/zeezout. Ik ben gestopt met tellen hoeveel repen hiervan al gesneuveld zijn in huize Prins dit jaar. Het leek mij daarom ook leuk om er een lekker toetje mee te maken, een chocolademousse. Een Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout chocolademousse wie kan daar nee tegen zeggen….Nadat ik de bakjes in de koelkast had gezet om op te stijven moest ik natuurlijk na ook al voorgeproefd te hebben met mijn vinger de beslagkom schoonmaken en aflikken, het is gewoon zonde om dit niet te doen….. Met maar 2 of 4 ingrediënten maak je een chocolademousse waar je serieus je vingers bij aflikt!
(Note : de chocolademousse op de foto is gemaakt met variant 2)
Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout Chocolademousse
Variant 1 : makkelijk (aanrader) :
Ingrediënten :
- 1 reep Tony’s Chocolonely Melk/Karamel/Zeezout
- 250 ml slagroom
Extra nodig :
- 1 kom
- Een Handmixer
- Spatel
- Rasp
- Extra Tony’s Chocolonely Melk/Karamel/Zeezout
Bereidingswijze :
- Doe de slagroom in een pannetje en verwarm het, laat de slagroom niet koken
- Hak de chocolade fijn en doe dit in een kom
- Giet de warme slagroom over de chocolade heen, laat het even staan en roer het chocolademengsel goed door met een spatel totdat de chocolade volledig gesmolten is
- Zet de kom minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven, ik liet de kom de hele nacht in de koelkast staan
- Haal de kom uit de koelkast en mix het chocolademengsel totdat er er een luchtige chocolademousse ontstaat
- Verdeel de chocolademousse in kleine bakjes of in een grote schaal
- Rasp als finishing touch nog een beetje Tony’s Chocolonely karamel zeezout over de chocolademousse heen!
Het enige wat ik hieraan nog kan toevoegen is geniet van deze heerlijke chocolademousse!, deze chocolademousse kan je natuurlijk maken met elke reep Tony’s Chocolonely die je maar lekker vind!
Variant 2 (moeilijk) :
Ingrediënten :
- 1 reep Tony’s Chocolonely Melk/Karamel/Zeezout
- 6 eieren, large
- Een snufje zout
- 60 gram witte basterdsuiker
Extra nodig :
- 2 kommen
- Een Handmixer/Keukenmachine
- Spatel
- Rasp
- Extra Tony’s Chocolonely Melk/Karamel/Zeezout
Bereidingswijze :
- Smelt de chocolade au bain marie
- Splits de eieren
- Doe de eiwitten in een kom en klop deze met een snufje zout tot er stijve pieken ontstaan
- Doe het eigeel in een andere kom en klop deze met de suiker tot er een licht en romig mengsel ontstaat
- Voeg in 2 keer de gesmolten chocolade toe aan het eigeelmengsel en meng alles goed door elkaar
- Voeg eerste een beetje opgeklopt eiwit toe en meng dit goed met een spatel door elkaar. (familie maken zoals ze dat noemen)
- Voeg daarna de rest van het opgeklopte eiwit toe en meng dit voorzichtig met een spatel door het chocolademengsel heen
- Verdeel de chocolademousse in kleine bakjes of in 1 schaal, rasp er evt. nog extra Tony’s Chocolonely Melk/Karamel/Zeezout overheen en zet ze minimaal 3 uur in de koelkast om te stijven. (Mijn chocolademousse heb ik de hele nacht in de koelkast gezet)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
of op Snap Chat (username Marinasbakery) hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Lianne zegt
Dat ziet er echt heel erg goed uit! Je hebt er ook prachtige foto’s van gemaakt. Vind de karamel zeezout reep van Tony’s steeds lekkerder worden. :)
Wendy zegt
Lekkerrrr…ik wil dit heel graag proberen met de kerst voor mijn familie te maken. Voor hoeveel personen is bovenstaande recept?
Marina zegt
Beste Wendy,
Het recept is voor 4 – 6 personen, het ligt er natuurlijk aan welke maat schaaltjes je gebruikt.
Groetjes,
Marina
Joyce zegt
Hallo, vandaag twee keer dit recept gemaakt. Helaas blijf ik een soort vloeibaar goedje onderin de dessertbakjes krijgen. Wat doe ik verkeerd? Smaak is goed!
Marina zegt
Hoi Joyce,
Eerlijk gezegd heb ik daar geen antwoord op, heb je het eiwit er voorzichtig doorheen gespateld & de chocolademousse lang genoeg in de koelkast laten staan om op te stijven?
Groetjes,
Marina