Ik ben echt dol op brownies en ben dan ook altijd opzoek naar een recept voor nog lekkerdere brownies, poging 3 gaat bij dit recept in de boeken als het perfecte recept. Het hele proces van het blijven zoeken naar de beste combinatie van ingrediënten en de perfecte baktijd blijft leuk om te doen vooral als het dan ook lukt en de brownie uiteindelijk heerlijk smaakt. Deze brownie komt zeker in de top 3 naast de Dulce de Leche Brownies en de Oreo brownies. Wat deze brownie zo lekker maakt is de krokante bovenkant, de fudge/chewy binnenkant en natuurlijk de stukjes chocolade in de brownie voor die heerlijke bite!
Brownies met stukjes chocolade
Ingrediënten :
- 150 gram bloem
- 75 gram cacaopoeder
- 130 gram witte basterdsuiker
- 290 gram fijne kristalsuiker
- 175 gram ongezouten roomboter, gesmolten en afgekoeld
- 1 theelepel vanille extract
- 3 eieren, large
- 125 gram pure chocolade > 70 % cacao, in stukjes
Extra nodig :
- Evt. een keukenmachine of handmixer
- Bakvorm van 23 x 23 cm
- Bakpapier
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Vet de bakvorm in en bekleed de bakvorm met bakpapier, dit zorgt ervoor dat je de brownie na het bakken makkelijk uit de vorm krijgt
- Hak de chocolade in stukjes (niet te klein)
- Doe de bloem, het cacaopoeder, de basterdsuiker, de fijne kristalsuiker en meng alles goed door elkaar
- Voeg de gesmolten afgekoelde roomboter, het vanille extract en de eieren toe en meng alles goed door elkaar
- Voeg als laatste de stukjes chocolade toe en meng dit met een spatel door het chocolademengsel heen
- Verdeel het chocolademengsel over de voorbereide bakvorm, ik gebruik de achterkant van een lepel om het mengsel goed te verdelen en gelijk de bovenkant glad te maken
- Schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de brownie voor 40 – 45 minuten
- Laat de brownie 5 minuten afkoelen in de vorm, haal de brownie uit de vorm en laat de brownie volledig afkoelen op een rooster
- Snijd de brownie in 12 stukjes
Tip : Deze brownie is ook perfecte te maken zonder keukenmachine of handmixer, een kom en een spatel en you are ready to go! Echt ideaal als je even snel een brownie wilt maken.
>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
Heb je iets gebakken van mijn blog…….
Deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram
tag mij (@marinasbakery) in je bericht (twitter)
of # of @marinasbakerynl (Facebook & instagram)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Lianne zegt
Ze zien er heerlijk uit Marina! <3
Ben VV zegt
Hoe groot moet de bakvorm ongeveer zijn? (indien te groot is de brownie waarschijnlijk te dun)
Marina zegt
Hoi Ben VV,
Zoals beschreven in het recept is de bakvorm 23 x 23 cm
Succes met bakken.
Groetjes,
Marina