Cupcakes wie kent ze niet, heerlijke cakejes versierd met een mooie toef frosting. Als ik aan cupcakes denk word ik al blij, het leuke aan het maken van je eigen cupcakes is dat je er zelf je eigen draai/twist aan kunt geven. Voor Marina’s Bakery mocht ik de Muffin & Cupcake Mix van 100% Leuk uitproberen in combinatie met de deze leuke wit met roze gestreepte cupcakebakjes. Mijn keus dit keer viel op een echt klassieker : Vanille/Frambozen Cupcakes met een witte chocolade frosting!
Vanille/Frambozen Cupcakes met witte chocolade frosting
Bereidingstijd : 60 minuten + 18 – 20 minuten oventijd
Ingrediënten voor 20 kleine cupcakes :
- 1 verpakking Muffin & Cupcake mix 100 % lekker by Janet
- 150 gram roomboter, kamertemperatuur
- 3 eieren, large
- 75 gram water
Topping :
- 32.5 ml slagroom
- 125 gram roomboter, kamertemperatuur
- 250gram poedersuiker
- 35 gram witte chocolade
Extra nodig :
- Cupcakebakjes bijv uit de webshop van 100% leuk
- 1 doosje (250 gram) Frambozen
- Spuitzak
- Rond spuitmondje
- Extra witte chocolade
- Rasp
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 170 graden conventionele oven of 160 graden hetelucht
- Klop de boter zacht en romig
- Voeg de bakmix, de eieren en het water in 1 keer toe en mix alles op een goed door elkaar
- Plaats de cupcakebakjes op een bakplaat, plaats in elk cupcakebakje 1 framboos en vul de cupcakebakje voor de helft met de cupcake mix
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cupcakes in 18 – 20 minuten goudbruin en gaar of totdat een sateprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Plaats de cupcakes op een rooster en laat ze volledig afkoelen
- Maak ondertussen de topping : Breek de chocolade in kleine stukjes en verwarm dit samen met de slagroom au bain marie
- Laat het chocolade mengsel afkoelen tot kamertemperatuur
- Meng de roomboter en de poedersuiker goed door elkaar
- Voeg beetje bij beetje het afgekoelde chocolade mengsel toe aan het botermengsel en mix totdat alles goed met elkaar vermengd is
- Schep de chocoladetopping in een spuitzak met een rond spuitmondje
- Spuit de chocoaldetopping op de afgekoelde cakejes en decoreer ze met een framboos en wat geschaafde witte chocolade
Conclusie :
- Cupcakes of muffins maken met deze mix is heel makkelijk en het resultaat is heerlijk. Heel nieuwsgierig wat ik naar de cupcakebakjes en hoe ze zich zouden houden tijdens het bakproces, het resultaat was goed en de bakjes hielden hun vorm het enige minpuntje wat ik kon vinden is dat de dat iets verkleuren maar dat is te overzien. Met deze basis mix voor muffin en cupcake mix kan je echt alle kanten op dus ik zou zeggen doe mee aan de leuke winactie en duik de keuken om je eigen cupcakes te bakken!
De muffin & cupcake mix is voor € 3,50 verkrijgbaar in de
webshop van 100% Leuk!
Winnen???
De winactie is inmiddels gesloten, het is niet meer mogelijk een reactie achter te laten
Van 100% Leuk mag ik een leuk cupcake pakket verloten onder 1 van de lezers van mijn blog, het pakket bestaat uit :
- De muffin & cupcake mix van 100 % lekker by Janet
- De cupcakebakjes donkerblauw chevron van Paper Eskimo
- 1 pot Marcipano Marsepein
Wat moet je hiervoor doen :
- Like Marina’s Bakery & 100% Leuk op Facebook
- Laat een reactie achter onder dit bericht en vertel welke cupcakes jij met deze mix zou willen maken
- Deel dit bericht op facebook & Twitter
De winactie loopt van Woensdag 15 Oktober t/m Woensdag 22 Oktober 2014. Op Donderdag 23 Oktober word de winnaar bekend gemaakt via Facebook en d.m.v een reactie onder deze post. De winnaar word door de onafhankelijke site random.org getrokken.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Deze review bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer
Geef een reactie