Deze Oreo Cheesecake Brownies zijn wat mij betreft het beste van 3 werelden, een heerlijke fudgy chewy brownie met daarop een romige laagje cheesecake met extra dikke Oreo koekjes afgetopt met nog meer oreo koekjes. Ik kan daar geen nee tegen zeggen jullie wel? Deze Oreo Double creme zijn door deze brownies mijn favoriete oreo koekje geworden! Deze Oreo Cheesecake Brownies zijn alweer het 12e brownie recept op Marina’s Bakery, ze zijn stuk voor stuk heerlijk maar deze brownie hoort toch wel in mijn top 3. Wat is jullie favoriete brownie recept van Marina’s Bakery?
Oreo Cheesecake Brownies
16 stukjes Brownie
Bereiding : 30 – 45 min
Oventijd : 40 min + minimaal 3 uur in de koelkast
Ingrediënten Brownie :
- 113 gram roomboter, ongezouten
- 200 gram pure chocolade > 70% cacao
- 80 gram bloem
- 2 eetlepels cacaopoeder
- Snufje zout
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 2 eieren, large
- 1 theelepel vanille extract
- 18 Oreo Double
Ingrediënten Cheesecake :
- 340 gram roomkaas, philadelphia (kamertemperatuur)
- 67 gram witte basterdsuiker
- 1.5 theelepel vanille extract
- 1 ei, large losgeklopt
- Extra oreo koekjes voor op de cheesecake laag, in stukjes gehakt
Extra nodig :
- Bakvorm van 23 x 23 cm
- Bakpapier
- Een mixer of keukenmachine
Bereidingswijze :
Brownie :
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier, dit zorg ervoor dat je de brownie na het bakken goed uit de vorm krijgt. Verwarm de chocolade en de roomboter au bain-marie, blijf roeren totdat de boter en de chocolade goed gesmolten zijn. Haal de kom van de pan en laat het chocolade mengsel 10 min afkoelen.
Doe de bloem, het cacaopoeder en het snufje zout in een andere kom en meng alles goed door elkaar.
Voeg na 10 minuten de kristalsuiker toe aan het chocolademengsel en mix alles goed door elkaar. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig opgenomen is. Voeg het vanille extract toe aan het chocolademengsel en meng alles goed door elkaar. Voeg als laatste het bloemmengsel toe aan het chocolademengsel en zorg dat alles goed gemengd is en je geen witte sporen van de bloem meer ziet. Schenk het chocolademengsel in de voorbereide bakvorm, gebruik de achterkant van een lepel om het mengsel goed te verdelen en gelijk de bovenkant glad te maken. Verdeel de 18 oreo double koekjes over het chocolademengsel, snijd 2 oreokoekjes door midden. Druk de oreo koekjes voorzichtig een beetje in het chocolademengsel.
Cheesecake :
Doe de roomkaas in een kom en mix totdat de roomkaas zacht en romig is. Voeg de basterdsuiker en het vanille extract toe en mix alles kort door elkaar. Voeg als laatste het losgeklopte ei toe en mix totdat alles goed gemengd is.
Verdeel het cheesecake mengsel over het chocolademengsel met oreo koekjes, gebruik de achterkant van een lepel om het mengsel goed te verdelen en gelijk de bovenkant glad te maken. Verdeel de stukjes oreo over het cheesecake mengsel.
Schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de brownie voor 40 minuten. Haal de brownie uit de oven en laat de brownie 1 uur afkoelen, dek de brownie evt af en zet de brownie voor minimaal 3 uur in de koelkast.
Haal de brownie uit de koelkast en uit de bakvorm, snijd de brownie in 16 stukjes.
Heb je dit deze Oreo Cheesecake Brownies ook gemaakt, deel je foto’s via Instagram of Facebook met de #Marinasbakerynl of tag @marinasbakery in je bericht dit vind ik echt
heel leuk om te zien!
Meer bakinspiratie vind je onder het kopje recepten op de homepage!
Voor een kijkje achter de schermen volg Marina’s Bakery op Instagram
Chocolove zegt
Heerlijk, ben dol op brownies, ga deze snel proberen. Bedankt.
Danique zegt
Hoi! Is er een reden waarom er philidepia bij de roomkaas staat? Ik gebruik normaal monchou?
Marina zegt
Hoi Danique,
er is een verschil tussen Philadelphia en Monchou, voor cheesecake
gebruik je Philadelphia.
Groetjes,
Marina