Zoals jullie weten heb ik elk jaar eigelijk geen goede voornemens op food gebied en daarom deel ik dan ook op 1 Januari deze heerlijke no-bake nutella cheesecake met jullie. Een taart waar iedere chocoholic dol op gaat zijn, een oreo bodem, heel veel nutella en ferrero rochers als topping! No-bake recepten vind ik echt ideaal want de koelkast doet eigen het meeste werk, het maken van deze taart maken kosten me 25 minuten. Zeg je net als mij op 1 Januari ja tegen een puntje van deze no-bake nutella cheesecake, geloof me je gaat er geen spijt van krijgen!
No-bake Nutella Cheesecake
12 stukjes No-Bake Nutella Cheesecake
Bereiding : 25 minuten
In de koelkast : 2 uur
Ingrediënten :
bodem :
- 145 gram oreo koekjes
- 90 ml ongezouten roomboter, gesmolten
Cheesecake :
- 750 gram roomkaas, Philadelphia op kamertemperatuur
- 465 gram nutella
Topping :
- 235 gram nutella
- 13 ferrero rochers
Extra nodig :
- 24 cm bakvorm
- Bakpapier
- Evt. een foodprocessor of een plastic zak met een deegroller voor de koekjes
- Keukenmachine of handmixer
Bereidingswijze :
Vet de bakvorm in en bekleed de bakvorm met bakpapier. Verkruimel de oreokoekjes in een foodprocessor of in een plastic zak m.b.v. een deegroller. Leg de plastic zak met de koekjes op een snijplank en sla er voorzichtig met een deegroller op, zorg dat de koekjes goed verkruimeld zijn. smelt de roomboter in de magnetron of in een pannetje. Doe de koekkruimels in een kom, voeg de gesmolten roomboter toe en meng alles goed door elkaar. verdeel het koekmengsel over de bodem van de bakvorm, gebruik de achterkant van een lepel om het koekmengsel goed aan te drukken. Zet de bakvorm in de koelkast.
Doe de roomkaas in een kom en mix totdat de roomkaas zacht en romig is. Voeg de nutella toe en mix totdat alles gemengd is. Haal de bakvorm uit de koelkast en verdeel het nutella cheesecake mengsel over de bodem heen (zorg dat de bovenkant glad is). Zet de bakvorm voor minimaal 1 uur in de koelkast.
Verwarm de nutella een paar seconden in de magnetron hierdoor word de nutella goed smeerbaar. Haal de bakvorm uit de koelkast en verdeel de nutella over de bovenkant van de taart. Versier de taart met de ferrero rochers en zet de taart nogmaals voor 1 uur in de koelkast of totdat je de taart gaat serveren.
Heb je dit deze no-bake nutella cheesecake ook gemaakt, deel je foto’s via Instagram of Facebook met de #Marinasbakerynl of tag @marinasbakery in je bericht dit vind ik echt
heel leuk om te zien!
Meer bakinspiratie vind je onder het kopje recepten op de homepage!
Voor een kijkje achter de schermen volg Marina’s Bakery op Instagram
Geef een reactie