Hoe je ze ook wilt noemen, Bosbessen Muffins of Blueberry Muffins ze zijn echt heerlijk en wat mij betreft het hele jaar door. In de zomer verkies ik zelfs bosbessen muffins boven chocolade muffins vanwege het lekkere frisje van de citroen. Ik maak altijd extra muffins en leg deze dan in de vriezer voor het moment dat ik even geen zin heb om te bakken en trek heb ik iets lekkers. Ik kan mezelf ook niet inhouden als ze net uit de oven komen want warm vind ik ze toch eigelijk het aller lekkerst! Tip : Maak ze net voordat je gaat ontbijten of brunchen, succes verzekerd!
Bosbessen Muffins
Bereiding : 15 minuten
Oventijd : 20 – 25 minuten
Ingrediënten :
- 250 gram zelfrijzend Bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 50 gram ongezouten roomboter, zacht
- 175 gram fijne kristalsuiker
- 90 gram bosbessen
- De rasp van 1 citroen
- 2 eieren, large
- 250 ml melk
Extra nodig :
- Een muffinbakvorm met 12 vormpjes of een cupcakevorm met 12 vormpjes (let op de baktijd, de vormpjes van de cupcakevorm zijn kleiner dus de baktijd is korter en je kan erg er meer maken)
- Papieren muffinvormpje of papieren cupcakevormpjes
Bereidingswijze :
Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats de 12 papieren muffinvorpjes in de muffinbakvorm. Doe het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en de roomboter in een kom en wijf het geheel met je vingers totdat er een kruimelig mengsel ontstaat. Voeg de suiker, de bosbessen en de citroenrasp toe en roer alles met een spatel door elkaar.
Meng de melk en de eieren door elkaar met een vork en giet het mengsel bij de droge ingrediënten. Meng het geheel met een spatel kort door elkaar, belangrijk : het mengsel moet klonterig zijn. Verdeel het mengsel over de 12 papieren muffinvormpjes, vul ze tot bijna bovenaan.
Schuif de muffinvorm in het midden van de voorverwarmde oven bak de muffins voor 20 – 25 minuten, de muffins moeten goudbruin en stevig aanvoelen. Als een een satéprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt dan zijn ze goed gebakken. Haal de muffinvorm uit de oven en laat de muffins een paar minuten afkoelen in de bakvorm. Haal de muffins uit de bakvorm en laat ze nog een paar minuten afkoelen op een rooster.
Heb je ook deze Bosbessen Muffins gemaakt, deel je foto’s via Instagram of Facebook met de #Marinasbakerynl of tag mij in je bericht dit vind ik echt heel leuk om te zien!
Meer bakinspiratie vind je onder het kopje recepten op de homepage!
Voor een kijkje achter de schermen volg Marina’s Bakery op Instagram
Geef een reactie