Afgelopen maand was een drukke maand op bloggebied, ik kwam letterlijk en figuurlijk tijd te kort. Nu de lente dan echt begonnen is mogen van mij de dagen geen 24 maar 48 uur duren, ik vind het heerlijk dat het weer langer licht is en het liefst duik ik ook ’s avonds de keuken in om te bakken. Het combineren van foodevents, bloggen en bakken was deze maand lastig maar daar in tegen heb ik wel weer heel veel nieuwe inspiratie opgedaan die komende tijd zeker op het blog voorkomt komt.
Een kijkje achter de schermen April 2015
In het Paasweekend stond het eerste foodevent van de maand gepland namelijk het Culy Foodfestival, het Culy Foodfestival opende daarmee het foodfestival seizoen. Een eerlijke note om te zeggen is dat ik de entree € 15,– + € 7,50 parkeergeld best aan de prijzige kant vond. Jammer genoeg waren de workshops heel snel uitverkocht (in een paar minuten tijd), stiekem had ik het wel heel leuk gevonden om een workshop bij Dilmah te volgen. Samen met Tessa van i am cooking with love ging ik zaterdag 4 April richting Sugar City voor een middagje lekker eten en drinken. We proefde o.a. verschillende lekkernijen gemaakt door Hidde de Brabander, Bitterballen met zelfgemaakte zoete mayonaise van Ivette van Boven en dronken een heerlijk sapje bij de Sapbar.
Dat bakken in mijn bloed zit bewijst maar dat ik het zelfs niet kon laten op 2e paasdag, samen met mijn moeder dook ik de keuken in en maakte deze heerlijke Citroentulband met lemon curd (het recept vind je natuurlijk op het blog)
Ben & Jerry’s ijs ik ben er dol op, afgelopen maand was ik uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de premiére van de 3 nieuwe Cookie Core smaken. De 3 nieuwe Cookie Core smaken zijn : Speculoos Specu-Love Cookie Core, What-a-Lotta-Chocolate Cookie Core en de Utter Peanut Butter Clutter Cookie Core. Mijn favoriet is de Speculoos Specu-Love Cookie Core, lees hier mijn slag van dit leuke en vooral lekkere event.
Dit jaar was ik voor de 1ste keer uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de CuliPersLunch, in de Kookfabriek in Amsterdam presenteerde ruim 30 merken op het gebied van eten&drinken&koken hun nieuwe producten en boeken voor het voorjaar/zomer 2015. Ik ben letterlijk en figuurlijk ondergedompeld in eten en drinken, de verrassingen voor mij waren absoluut de combinatie van thee & kaas en de Parma Ham met aardbeien wauw wat een smaak combinaties. Binnenkort komt er een uitgebreid artikel over de CuliPersLunch online…
Nog meer nieuwe producten ontdekte ik bij het LifeStyleLab georganiseerd door MissPublicitynl en We PR. Bij binnenkomst genoot ik van de enige echte appeltaart van Dudok! Heel nieuwsgierig was ik naar de nieuwe smaken van Canei (Mango, passievrucht en aardbei), Lovechock rocks, Kwekkerboom ovensnacks, kleine flesje Karvan Cévitam limonade, Arizone Cowboy Cocktails en Amarula. Wil jij er meer oven weten let me know…..
Tussen alle drukte op bloggebied door maakt ik tijd om bij te kletsen met een vriendinnetje, jammer genoeg wonen we niet bij elkaar om de hoek dus besloten we halverwege af te spreken. In Amstelveen kozen we een leuk restaurantje uit waar ze ons 3 keer moesten vragen wat we wilde eten want ja we hadden zoveel bij te praten. Uiteindelijk viel onze keus op een varkenshaas saté, ik ben best wel kieskeurig met eten maar deze saté was perfect gebakken en smaakte heerlijk. Ben je in Amtelveel en opzoek naar een betaalbaar restaurant dan is het BLVD Café absoluut een aanrader!
Zaterdag 18 April ging ik samen met Tessa ging richting Center Parcs de Eemhof waar dat weekend 24 Kitchen&Cottages plaats vond. Als pers waren we uitgenodigd om een dag sfeer te komen proeven, een workshop, een vraag het de chef en een kookcollege bij te wonen. Wij woonde de Hartige macaron workshop bij van Estée Strooker, een vraag het de chef van Rudolph van Veen & Estée Strooker en een Kookcollege over chocolade van Rudolph van Veen. Voor het eerst heb ik een Vlog gemaakt en deze komt samen met het artikel van 24 Kitchen&Cottages binnenkort online…
Natuurlijk ben ik het belangrijkste niet vergeten en dat is quality time doorbrengen met mijn gezin, met z’n drietjes gingen we naar de familie musical “Overal Vriendje” van Woezel en Pip. Wij genieten als hij geniet en deze musical is echt een aanrader als je kind(eren) gek zijn op Woezel en Pip.
Koningsdag vier in traditie getrouw het liefst in Voorschoten, lekker snuffelen op de vrijmarkt, een rondje kermis en bijkletsen met oude bekenden. Een Oranje tompoes kan daar natuurlijk niet bij ontbreken……
Na 1 een week verplichte bedrust sta ik te trappelen om weer de keuken in te duiken, als jullie nog verzoek receptjes hebben hoor dat ik dat natuurlijk graag. Komende maand ga ik me weer volledig storten op mijn blog en duik ik weer lekker de keuken in om te bakken. Komende maand ga ik ook weer gezellig wat tijd doorbrengen met vriendinnen (musical, lunchen enz.), soms door alle drukte schiet dat er een beetje bij in.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie