Ik kon het niet laten om deze maand niet 1 maar 2 recepten te maken van het aan mij toegewezen blog voor de blogfoodswap. Op de site van Onaponakookt vond ik niet alleen maar de lekkere koekjes met cranberry’s & witte chocolade maar ook deze heerlijke scones! Afgelopen week kwam een collega/vriendin gezellig langs en dan kan iets lekkers natuurlijk niet ontbreken! Tijdens een high tea zijn de scones met clotted cream altijd mijn favoriet en na het lezen van het recept kreeg ik er gelijk trek in.
Scones
Ingrediënten voor 15 – 20 scones :
- 75 gram gedroogde cranberry’s
- 75 gram gedroogde abrikozen
- Sinaasappelsap
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 tablespoons bakpoeder
- Snufje zout
- 1 zakje vanille suiker
- 2 eetlepels basterdsuiker
- 150 gram ongezouten roomboter, in blokjes
- 2 eieren, large
- 4 eetlepels melk
Extra nodig :
- garneerring of glas van 6 cm
Bereidingswijze :
- Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes en laat deze samen met de gedroogde cranberry’s een paar uur weken in een beetje sinaasappelsap
- Zeef boven een kom het zelfrijzendbakmeel, de bakpoeder en het snufje zout
- Voeg de suiker en de vanillesuiker toe en meng alles door elkaar
- Voeg de in blokjes gesneden roomboter toe en kneed alles goed door elkaar
- Klop in een andere kom de eieren en melk los
- Schenk het eier/melk mengsel bij het boter/bakmeel mengsel
- Kneed het geheel goed door tot er een samenhangend deeg ontstaat
- Giet het gedroogde fruit af en meng dit door het deeg heen
- Vet een kom in met een beetje zonnebloemolie
- Leg het deeg in de kom en laat het deeg in een afgedekte kom 15 minuten rusten in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Als het deeg nog te nat is om uit te rollen voeg dan nog wat zelfrijzendbakmeel toe en kneed alles goed door elkaar (dit was bij mij het geval)
- Bebloem het aanrecht en rol het deeg uit tot 2 cm dikte
- Steek met de garneerring of een rond glas rondjes van 6 cm uit uit het deeg
- Leg de uitgestoken rondjes deeg op de met bakpapier bekleedde bakplaat
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de scones in 20 minuten goudbruin en gaar
- Laat de scones volledig afkoelen op een rooster
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie