Als ik terug denk aan mijn jeugd dan denk ik met heel veel plezier terug aan de kopjes thee die ik met mijn oma dronk en de heerlijke boterkoek die we daarbij aten. Soms wil je gewoon snel iets lekkers maken voor bij de koffie of thee en dit recept is er ideaal voor. Toen deze boterkoek uit de oven kwam kon ik gewoon niet wachten om ‘m te proeven ik weet ik schrijf overal laat de baksels goed afkoelen maar soms heb ik het geduld ook niet ;-), geloof me als ik zeg hij is heerlijk!
Boterkoek
Bereidingstijd : 30 – 45 minuten + 25 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 250 gram roomboter, kamertemperatuur
- 250 gram licht bruine basterdsuiker
- 250 gram bloem
- 2 eieren, large
- Snufje zout
- 50 gram amandelschaafsel
Extra nodig :
- Vierkante bakvorm / brownievorm
- Bakpapier
- Mixer of keukenmachine
- Evt. huishoudfolie
- Kwast
- Vork
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier
- Doe de roomboter en de suiker in een kom en mix totdat er een licht en romig mengsel ontstaat
- Voeg 1 ei en het snufje zout toe en mix tot het ei opgenomen is
- Voeg de bloem toe en mix het geheel goed door elkaar
- Verdeel het deeg over de voorbereidde bakvorm, als je geen vingertoppen in het deeg wilt zien leg dan een laagje huishoudfolie op het deeg
- Kluts een eitje
- Gebruik een kwast om het deeg te bestrijken met het geklutste ei
- Gebruik een vork om een motiefje in het deeg te maken
- Verdeel het amandelschaafsel over het deeg
- Schuif de bakvorm in het midden van de vooververwarmde oven en bak de boterkoek in 25 minuten goudbruin en gaar
- Laat de boterkoek voor 15 minuten afkoelen in de vorm, haal de boterkoek uit de vorm en laat de boterkoek volledig afkoelen op een rooster
- Snijd de boterkoek in 16 stukjes
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie