Bakken is leuk maar bakken is ook meten en wegen, het boek bakken met kennis geeft je naast recepten ook een kijkje in de wetenschap achter het bakken. Bij koken kan je een beetje spelen met de hoeveelheden van ingrediënten terwijl het bij bakken er echt op aan komt hoeveel je van elk ingrediënten toevoegt, het kan letterlijk je baksel laten lukken of gigantisch laten mislukken. Het boek geeft je ook beantwoord bijv. ook de vraag waarom is je cake droog, waarom is ene koekje hard en de andere smeuïg en zacht enz.
Review Bakken met Kennis
Het boek is opgedeeld in 10 verschillende hoofdstukken, in de eerste 4 hoorfdstukken lees je alles over :
- De Big Five : meel, suiker, vet, eieren en vocht
- En verder : Erbij 1 : chocolade of cacoa, Erbij 2 : zout, Erbij 3 : chemische rijsmiddelen, Erbij 4 Gist, Erbij 5 : Desem, Erbij 6 : Fruit, Erbij 7 : zuivel
- Weglaten & Vergangen : Weglaten & vervagen van suikers, gluten, verzadigd vet en dierlijke producten
- De kunst van het bakken : meten en wegen, mengen, materialen, bakken en afkoelen
In Hoofdstuk 5 t/m 10 vind je recepten met daarbij onderaan elk recept een stukje : Bakken met Kennis. Elk hoofdstuk start met een uitleg van de ingrediënten, de bereidingswijze, het weglaten en vervangen & eerste hulp bij missers
- Hoofdstuk 5 Koekjes
- Hoofdstuk 6 Cake
- Hoofdstuk 7 Taart
- Hoofdstuk 8 Gebakken lucht
- Hoofdstuk 9 Hartige taart
- Hoofstuk 10 Brood
Je vind in deze hoofdstukken recepten voor o.a. Spritsen, Bokkenpootjes, macarons, lopende chocoaldecakejes, een pistachecake, een citroenmeringuetaart, een klassieke aardbeientaart, een New York Cheesecake, aardbeientompouces, een perzitsoufflé, eclairs, cinnamon buns, een quiche lorraine, miniquiches met asperges, een knip wit, een simpel volkorenbrood en supersnelle ontbijtbroodjes
Conclusie :
Bakken met kennis is een fijn boek als je net als mij meer wilt weten van de wetenschap van het bakken, hoe werken ingrediënten, wanneer gebruik je bepaalde ingrediënten en hoe werken ingrediënten samen. Glutenallergie, koemelk allergie of wegwoon weg minder suikers willen eten maar toch willen genieten van lekkere baksels ook dat kan met de tips die je in het hoofdstuk weglaten en vervangen vind. Ik vind het een absolute aanrader, door de toevoeging van de informatie bij elk hoofdstuk en elk recept begrijp je het hoe en waarom veel beter. Succes verzekerd!
Titel :
Bakken met Kennis
Auteur :
Eke Mariën
Uitgeverij :
Karakter Uitgevers
Nieuwsgierig geworden na het lezen van deze review,
Het boek “Bakken met Kennis” is o.a te koop
bij Bol.com voor € 29,99
>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
Heb je iets gebakken van mijn blog…….
Deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram
tag mij (@marinasbakery) in je bericht (twitter)
of # of @marinasbakerynl (Facebook & instagram)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Deze review bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer
Geef een reactie