Toen dit boek vorig jaar op de deurmat viel werd ik instant blij, op mijn boekenplank heb ik heel veel kook/bakboeken maar bijna geen boeken waar meer achtergrond informatie in staat. Het boek is geschreven door Hidde de Brabander, hij is Patissier en heeft in verschillende grote restaurants gewerkt waaronder De Librije*** en Parkheuvel**. In 2010 richte Hidde zijn eigen bedrijf op “Dreams of Magnolia” gespecialiseerd in handgemaakte nougat met hele interessante smaakcombinaties. Na gezien geweest te zijn bij het programma “Hollandse Bakkers” op 24Kitchen heeft hij daar nu ook zijn eigen programma “De Brabander Bakt”
Het leuke aan dit boek is dat het een boek is echt voor iedereen, beginnende bakkers laat het je niet afschrikken het boek staat vol met basisrecepten en door de de stap voor stap foto’s kan echt iedereen met dit boek aan de slag. Gevorderde bakkers geloof me dit boek geeft je meer dan genoeg uitdaging!
Review Patisserie
Het is een uitgebreid boek met 22 verschillende hoofdstukken met elk een inleiding, bereidingstechnieken (meerdere basisrecepten) en 2 inspiratierecepten
- Nougats en noten-, granen- en zadenbereidingen
- Meringues
- Semel- en biscuits
- Crémestructuren
- Botercrémes
- Luchtige structuren
- Pudding- en papsoorten
- Anglaises
- IJssoorten
- Deegsoorten
- Getoerde degen
- Gerezen en gegiste degen
- Beslagen
- Big Green Egg
- Chocolade
- Ganache
- Suikerwerk en snoepjes
- Karamels
- Kokos- en spijsbereidingen
- Groente- en fruitbereidingen
- Geleisoorten en glacages
- Gelatine (informatief)
1 van de 22 hoofdstukken is het hoofdstuk Botercrémes, op het blog vind je nog geen recept voor een botercréme en ik ben heel benieuwd naar het verschil tussen de Créme au Beurré Facille letterlijk vertaald makkelijke botercréme en Créme Duchesse oftewel Hertoginnencréme. De voorkeur van Hidde gaat uit naar de Créme Duchesse waar na het kloppen van de boter de Pâte á bombe word toegevoegd.
Word vervolgd dus…….
In de inleiding van het hoofdstuk verteld Hidde over de verschillende soorten Botercrémes waarvan de basisrecepten in de bereidingstechnieken worden behandeld aan de hand van stap voor stap foto’s.
In het hoofdstuk vind je recepten voor :
- Créme au Beurre Facile (makkelijke botercréme)
- Crème Duchesse (Hertoginnencréme)
- Créme D’Amande (de ideale créme om mee te bakken)
De inspiratierecepten die je in dit hoofdstuk vind zijn :
- Diamond in the Dirt (Slagroomtruffels met witte truffel)
- Le Café Noir (Créme Mousseline) Een Mokkaschuimtaart ala Hidde
Conclusie :
Patisserie is het een mooi boek voor iedereen die van bakken houd, je vind in het boek Theorie, Basisrecepten en Inspiratierecepten om zelf mee aan de slag te gaan. Alle basisrecepten staan stap voor stap gefotografeerd iets wat ik altijd erg fijn vind. Een boek vol met mooie foto’s is leuk maar persoonlijk vind ik het ook fijn als het boek naast foto’s ook achtergrond informatie over de recepten bevat, kort geleden hoorde ik dat het boek een vervolg gaat krijgen iets waar ik nu al nieuwsgierig naar ben.
Titel :
Patisserie
Auteur :
Hidde de Brabander
Uitgeverij :
Kosmos Uitgevers
Nieuwsgierig geworden na het lezen van deze review,
Het boek “Heel Holland Bakt Mee” is o.a te koop
bij Bol.com voor € 29,99
>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
Heb je iets gebakken van mijn blog…….
Deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram
tag mij (@marinasbakery) in je bericht (twitter)
of # of @marinasbakerynl (Facebook & instagram)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Deze review bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer
Lisette Bartels Verheij zegt
Leuke revieuw! Maakt nieuwsgierig! Maakt hidde gebruik van ingrediënten die je over het algemeen wel kan krijgen of zit er een groot gedeelte bij waar je ‘speciaal’ voor op pad moet?
Groeten Lisette
Marina zegt
Beste Lisette,
Dank je wel! Hidde gebruikt over het algemeen veel gangbare ingrediënten, de speciale ingrediënten die hij ook in zijn recepten gebruikt zijn te verkrijgen bij een groothandel.
Groetjes,
Marina