De kerstdagen komen er weer aan en mijn hoofd maakt overuren, wat ga ik voor lekkers maken voor bij de koffie maar natuurlijk ook wat gaan we eten op kerstavond, 1e kerstdag en 2e kerstdag. Toen dit boek een tijdje geleden op de deurmat viel kon ik het niet laten er gelijk in te gaan bladeren. Ook ik ben regelmatig inspiratieloos met de kerst maar met dit boek is dat verleden tijd, ook verteld Rudolph je hoe je in 6 stappen stressvrij aan tafel kunt zitten. Het leuke aan dit boek is dat het ook vol staat met recepten die je het hele jaar door kunt maken iets wat dit een compleet kook/bakboek maakt. Het boek is op opgedeeld in 14 verschillende hoofdstukken, in dit boek vind je dus voor ieder wat wils.
Rudolph’s Christmas
Als ik aan de feestdagen denk dan denk ik direct aan de winter, zelf ben ik zelf gek op winterkost. In hoofdstuk 1 vind je dan ook genoeg inspiratie zoals spruitjes stampot, een pompoen hutspot, een jachtschotel en witlof uit de oven.
Ik vind het heel leuk om in de weekenden en tijdens de feestdagen verschillende lekkere hapjes op tafel te zetten en in dit hoofdstuk staan er ook een paar die deze kerst zeker bij ons op tafel zullen staan zoals de nacho cups, de komkommer hapjes met kruidenkaas en gerookte zalm en de kaas-druiven boom.
Bakken ik kan het elke dag van de week doen, het leuke aan bakken is dat je het ook heel goed in het vooruit kunt doen en zo een stukje stress bij jezelf weghaalt (koekjes kun je makkelijk 1 tot 2 weken bewaren in een goed afgesloten trommel). In hoofdstuk 3 vind je inspiratie voor o.a. kerstkransjes, cranberry koekjes, meringue kransjes of een Engelse Christmas Cake.
Tegenwoordig word er steeds vaker van je gevraagd om iets mee te geven naar bijv. de kerstviering op school en wat kies je dan, in hoofdstuk 4 vind je genoeg leuke opties zoals kerststerren met roomkaasvulling, aardbei kerstmannetjes of pompoen cupcakes.
Elk jaar neem ik me voor om er een te gaan maken een gemberkoek huisje of een chocolade kerkje maar toch komt het er elke jaar niet van, na het lezen van hoofdstuk 5 kom ook ik er niet meer onderuit want in dit hoofdstuk vind je de recepten en mallen die je goed omweg helpen. Daarnaast vind je in het hoofdstuk ook hoe een fruit kerstboom moet maken en een chocolade salami.
Van het kerstontbijt maakt ik graag een feestje en als je hoofdstuk 6 open hebt liggen komt dat wel goed, zo vind je er o.a. recepten voor ontbijt crumpets, een boter kerstkransje en een kerststol.
Na het lezen van hoofdstuk 7 weet je precies welke drankje je graag op tafel wilt zetten met de kerst of je nu kiest voor een drankje met of zonder alcohol. Je vind er recepten voor o.a. een frambozen spoom, een kruidige chocolade melk of een luchtige scroppino.
De echte kerstklassiekers ik ken ze misschien niet allemaal maar op diegene die ik ken eet ik graag met de feestdagen. In hoofdstuk 8 vind je een groot aantal kerstklassiekers zoals een beef wellington, peertjes in rode wijn, herten biefstuk, een klassieke kersttrifle en niet te vergeten natuurlijk de Tiramisu en de christmas pudding.
Op 1 van de 2 kerstdagen is gourmetten bij ons favoriet, op die dag kan iedereen heerlijk zonder stress genieten. Je kunt zelf kiezen wat je neemt en welke combinaties je maakt. Natuurlijk kan je in elke supermarkt het kant en klaar gesneden vlees, kopen maar wat is er niet leuker dan het zelf te maken. In hoofdstuk 9 vind je o.a. recepten voor gevulde varkenshaas, kaasvinkjes en rosbief rolletjes.
Rudolph is ook de vegetarische mensen niet vergeten en daarom staat hoofdstuk 10 in het teken van vegatarische gerechten zoals taartjes met cherrytomaten en ui, een paddestoelen paté, een kerstster caprese en aardappel kransjes met ratatouille en camembert.
Ik denk dat iedereen het gevoel wel kent van pffff ik heb echt teveel gegeten, in hoofdstuk 11 laat Rudolph zien dat een dagje wat lichter eten helemaal niet erg is met o.a. recepten voor een zalm sandwich, herten biefstuk met shiitakes en mango passievruchten coupes.
Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat verschillende mensen iets meenemen voor het kerstdiner zodat de gastheer of dame er niet helemaal alleen voor staat, in hoofdstuk 12 vind je inspiratie voor recepten die je makkelijk kunt meenemen en niet of nog (even kort) in de oven moeten. Wat dacht je van een zweedse visglaasjes, pastei van rundvlees en gekaramelliseerde uitjes of garnalen dilletaartjes.
Op 1 van de 2 kerstdagen of op 3e kerstdag vinden we het heerlijk om iets op tafel tafel te toveren en daarna lekker op de bank te kruipen en een filmpje te kijken. Op die dag wil ik het liefst zo min mogelijk tijd in de keuken doorbrengen en in hoofdstuk 13 vind je een aantal recepten die er perfect bij passen zoals een christmas club, pikante croissants of een butterscotch perzik ijscoupe.
Last but nog least staat hoofstuk 14 in het teken van Oud & Nieuw, in dit hoofdstuk vind je o.a. recepten voor natuurlijk appelbeignets, traditionele oliebollen en nieuwjaars koeken.
Conclusie :
Rudolph’s Christmas is een boek die absoluut een plekje op je boekenplank verdient, na het lezen van dit prachtige boek ben je niet meer inspiratieloos voor de feestdagen en de rest van het jaar want veel recepten kun je het hele jaar door maken. Fijn vind je ik dat er je bij elk recept een foto staat en dat de recepten duidelijk beschreven staan waardoor het voor iedereen goed te doen. Als extraatje verteld Rudolph je in hoofdstuk 8 meer over de kerst etiquette.
Titel
Rudolph’s Christmas
Auteur :
Rudolph van Veen
Uitgeverij :
Karakter Uitgevers B.V.
Nieuwsgierig geworden na het lezen van deze review,
Rudolph’s Christmas is o.a. te koop bij Bol.com
voor € 29,99
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie