Bramen zijn in Nederland verkrijgbaar vanaf mei en niks is leuker dan ze zelf te gaan plukken. Bramen zijn een echt zomerfruit maar zijn verkrijgbaar t/m Oktober. Ze hebben een zoete en soms iets zurige smaak maar voor mij geld hoe groter ze zijn hoe lekkerder ik ze vind. Deze heerlijke Sinaasappel Bundt Cake met Bramen Icing maakte ik al een paar maanden geleden maar de smaak ervan kan ik me nog heel goed herinneren. Waar ik normaal gesproken maar 1 plakje/stukje eet van iets wat ik maak heb ik er hier wel 3 van gegeten. De Frisse smaak van de Sinaasappel in combinatie met de iets zoete bramen icing maakt het een waar feestje op een bordje. Ik was helemaal vergeten dit heerlijke recept met jullie te delen maar gelukkig zijn de bramen op dit moment nog steeds verkrijgbaar in de supermarkt, kun je geen bramen meer vinden geen probleem deze Sinaasappel Bundt Cake is ook heerlijk met een basis icing gemaakt van poedersuiker en water of natuurlijk gewoon zonder icing voor de mensen die niet zo erg van zoet houden.
Sinaasappel Bundt Cake
Ingrediënten Sinaasappel Bundt Cake :
- 226 gram roomboter, ongezouten
- 400 gram fijne kristalsuiker
- 1 teaspoon zout
- 4 eieren, large
- 2 teaspoons bakpoeder
- 390 gram bloem
- 240 ml melk, volle
- 1 teaspoon vanille extract, 5 ml
- Rasp van 2 sinaasappels
Ingrediënten Bramen Icing :
- 1/2 cup bramen
- 2 tablespoons honing, 42 gram
- 4 teaspoons melk, 20 ml
- 1 1/2 – 2 cups poedersuiker, 187,5 – 250 gram
Extra Nodig :
- 1 tulbandvorm met een inhoud van 2 liter of een Nordic Ware Bundt Pan
- Extra roomboter voor het invetten van de bakvorm
- Bloem voor het bestuiven van de bakvorm
- Keukenmachine of mixer
- Rasp
- Staafmixer
- Spatel
- Zeef
- Evt. extra bramen voor decoratie
Bereidingswijze :
Sinaasappel Bundt Cake
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet de bakvorm in en bestuif deze met bloem
- Doe de boter, de suiker en het zout in een kom en klop deze licht en luchtig
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig is opgenomen
- Meng de bloem en het bakpoeder goed door elkaar
- Voeg 1/4 van het bloemmengsel toe en meng het geheel kort door elkaar
- Voeg vervolgens 1/3 van de melk toe en meng het geheel kort door elkaar
- Herhaal deze stap nog 2 maal
- Voeg de rest van de bloemmengsel toe en meng het geheel kort door elkaar
- Voeg als laatste het vanille extract en de sinaasappel rasp toe en meng het geheel goed door elkaar
- Verdeel het beslag over de voorbereidde bakvorm
- Schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake in 55 – 60 minuten goudbruin en gaar. De cake is klaar als een sateprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Laat de cake 15 minuten afkoelen in de vorm, haal de cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster
Bramen Icing :
- Pureer de bramen tot er een glad mengsel ontstaat en schenk het mengsel door een zeef heen (gebruik een spatel om al het sap goed door de zeef te krijgen)
- Meng ik een kom de honing, de melk en het bramensap door elkaar
- Voeg 1/4 cup (31 gram) poedersuiker per keer toe, de icing is goed als het yoghurt dikte is
- Verdeel de icing over de afgekoelde cake
- Decoreer de cake evt. met extra bramen
>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Enjelique zegt
Kan ik ipv volle melk ook sojamelk gebruiken??
Marina zegt
Beste Enjelique,
IK heb het nog nooit geprobeerd maar denk dat je volle melk prima kunt vervangen door sojamelk
Groetjes,
Marina
Chaima zegt
Hoi Marina,
Vanwaar heb je de tulband?
Gr.
Marina zegt
Beste Chaima,
Ik heb de vorm gekocht bij kookwinkel Oldenhof (www.kookwinkel.nl)
Groetjes,
Marina