3 maanden geleden begonnen we met de voorbereiding van de babyshower voor mijn schoonzus, wat gaan we doen en natuurlijk welke leuke en lekkere kleine hapjes gaan we maken. Lang had ik daar niet voor nodig binnen no time stonden 7 leuke ideeën op papier en ging ik aan de slag, tijd genoeg om alles te maken en natuurlijk voor te proeven. In de winkels had ik deze chocolade cupjes met roze muisjes in kleiner formaat al voorbij zien komen en gelijk dacht ik dit moet ik ook zelf kunnen maken. Ik dook de keuken in en maakte deze witte chocolade cupjes met roze muisjes die je natuurlijk ook in het blauw kan maken als een babyshower organiseert voor een baby boy.
Chocolade Cupjes
Bereidingstijd : 30 minuten
Ingredienten voor 12 chocolade cupjes met roze muisjes :
- 400 gram witte chocolade
- 125 ml slagroom
- 1 pak roze of blauwe muisjes
Extra nodig :
- Mini cupcake bakvorm
- Mini roze of blauwe papieren cupcake vormpjes
Bereidingswijze :
- Plaats de mini papieren cupcake vormpjes in de mini cupcake bakvorm
- Verwarm de chocolade en de slagroom au bain marie tot de chocolade volledig gesmolten is
- Vul de mini papieren cupcake vormpjes bijna volledig met de chocolade
- Verdeel de roze muisjes over de chocolade
- Zet de mini cupcake bakvorm voor minimaal 1 uur in de koelkast
- Haal de mini chocolade cupjes 10 minuten voor je ze wil gaan serveren uit de koelkast
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Cynthia zegt
Wat ziet het er leuk uit zeg! Ik heb toevallig vanavond een babyshower en wil dit graag maken. Wat voor slagroom (ongeklopt?) heb je gebruikt en doe je dat samen met de chocola of apart laten smelten?
Marina zegt
Beste Cynthia,
Verwarm de chocolade en de slagroom bij elkaar au bain marie tot de chocolade volledig
gesmolten is. De (niet opgeklopte) slagroom.
Heel veel plezier vanavond!
Groetjes,
Marina
Yara zegt
dus je klopt eerst de slagroom op en die doe je dan bij de chocolade in de pan verwarmen?
heb je enig idee hoelang je de cupjes ongeveer kunt bewaren?
of dat je ze eventueel in kunt vriezen?
groetjes Yara
Marina zegt
Beste Yara,
Je gebruikt slagroom die niet opgeklopt is. Je verwarmd de slagroom en de chocolade tegelijk au bain marie. Ik heb ze de avond van te voren gemaakt voor de volgende dag maar denk dat ze makkelijk een paar dagen kan bewaren.
Groetjes,
Marina
Haf zegt
Zijn ze niet heel erg zoet en machtig? Kun je er iets aan toevoegen om ze minder machtig te maken?
Marina zegt
Beste Haf,
Het zijn mini cupcake vormpjes, ze zijn niet heel machtig en zoet.
Ik zou niet weten wat je eraan zou kunnen toevoegen om ze minder machtig te maken.
Groetjes,
Marina