Een kijkje achter de schermen bij Dreams of Magnolia
Tijdens de kick-off party van Bake my Day stelde ik samen met Carola van Carola bakt zoethoudertjes Hidde de Brabander de brutale vraag of wij samen mijn onze mede zoete blog vriendinnetjes een keertje achter de schermen mee mochten kijken bij Dreams of Magnolia. Op 16 Februari was het zover en ging ik samen met Carola, Hazel van Cookie Cottage, Mariette van Zoetrecepten, Lian van Cakeje van eigen deeg en Laura van Laura’s Bakery richting ‘s Gravenzande.
Ik denk dat menigeen van jullie Hidde de Brabander wel kent maar voor diegene die hem nog niet kent Hidde is Pattisier en heeft in verschillende grote restaurants gewerkt waaronder De Librije*** en Parkheuvel**. In 2010 richte Hidde zijn eigen bedrijf op “Dreams of Magnolia” gespecialiseerd in handgemaakte nougat met hele interessante smaakcombinaties.
Onder het genot van een kopje thee/koffie genoten we van verschillende smaken noga en vroegen Hidde de hemd van het lijf iets wat je natuurlijk aan 6 zoete bloggers wel over kunt laten. Voor de nieuwsgierige onder ons de noga op de foto hierboven is de smaak Xocolagl, deze noga is een feestje in je mond want de verrassing komt als je de peper verwerkt in deze noga proeft hij is in 1 woord heerlijk en absoluut een aanrader!
Samengevat is Hidde een zoals hij zichzelf noemt een gewone “Banketbakker” met een passie voor zijn vak waarin hij geheel zijn eigen gevoel en intuïtie volgt. Hij verteld over zijn samenwerking met Dilmah thee en over wat hij het allerleukste vind het experimenteren met smaken. Met de klassieke ‘Nougat de Montelimar’ als basis creëert Hidde de meest heerlijke smaak combinaties! Quote : Niemand in de wereld maakt noga zoals ik dat doe! In de grown up candy shop vind je op dit moment 21 verschillende smaken noga waaronder de smaken NYSCS (New York Salted Caramel Swirl), Single Malt Nouga , Down under en natuurlijk de smaak Magnolia Dream. Mijn favoriete smaak op dit moment is toch wel de Lemon Meringue Pie, iets wat niet in mijn woordenboek voorkomt is het woord delen als deze smaak bij ons in de kast ligt!
Na een gezellige ochtend was het tijd om te kijken waar en hoe noga dan echt gemaakt word, van alleen dozen vol ingrediënten word ik al blij. De smaken van de producten waarmee gewerkt word zijn natuurlijk heel belangrijk, zo mochten we de gevriesdroogde aardbeien en frambozen proeven maar ook de amandelen die in de noga worden verwerkt, wat een straf…..
Stap voor stap laat Hidde ons zien hoe noga word gemaakt, een echt nauwkeurig klusje als je perfecte noga wilt maken. Hij verteld ons wat de juiste temperaturen moeten zijn van de glucose en de honing, wanneer je de glucose en de honing toevoegt aan het opgeklopt eiwit en waneer de noga de juiste consistentie heeft en je de andere ingrediënten kunt toevoegen.
In dit filmpje laat Hidde dat noga maken altijd handwerk blijft
Natuurlijk kan een groepsfoto aan het eind van de dag niet ontbreken!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
[…] Laura (Laura’s Bakery), Lian (Cakeje van eigen deeg), Mariette (Zoetrecepten), Marina (Marina’s Bakery) en ik aan het einde van de ochtend hebben afgesproken voor een bloggersdate met Hidde de […]