Een goed ontbijt is een het beste begin van de dag terwijl ik dit typ weet ik dat het ontbijt er bij mij redelijk vaak inschiet en als ik ontbijt is dat pas rond 11 uur. Daarnaast is mijn ontbijt ook niet het allergezondst het liefst eet ik een boterham dik besmeerd met roomboter en belegd met De Ruijter Royale Vlokken. Een van mijn goede voornemens voor dit jaar was dat ik regelmatig gezonder en op tijd ging ontbijten, ontbijtgranen uit de winkel zijn niet mijn favoriet en bevatten vind ik teveel suikers. Vandaag deel ik met jullie mijn favoriete recept voor granola waaraan je natuurlijk ook je eigen twist kunt geven!
Granola
Bereidingstijd : 30 minuten + 45 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 400 gram havervlokken
- 100 gram geraspte kokos
- 75 gram amandelen, grof gehakt
- 150 gram cashewnoten
- 170 gram honing
- 90 ml appelsap
- 65 ml zonnebloemolie
- 2 theelepels vanille-extract
- 100 gram gedroogde cranberry’s
- 100 gram gedroogde abrikozen, grof gehakt
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 165 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Verdeel de havervlokken, de geraspte kokos, de grof gehakte amandelen en de cashewnoten over de bakplaat en meng alles goed door elkaar
- Verwarm de honing en het appelsap in een pannetje en blijf roeren tot dat de honing volledig is opgelost
- Haal het pannetje van de warmtebron af en meng de zonnebloemolie en het vanille extract door het honingmengsel heen
- Verdeel het honingmengsel in 3 x keer over de ingrediënten op de bakplaat en meng alles tussendoor goed door elkaar
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en rooster de granola voor 45 minuten, schep de granola regelmatig om (elke 10 minuten) zodat deze gelijkmatig geroosterd word
- Haal de granola uit de oven, voeg de de gedroogde cranberry’s en abrikozen toe en meng het geheel goed door elkaar
- Laat de granola goed afkoelen en bewaar de granola in een luchtdichte pot, de granola is maximaal een maand houdbaar
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Food & Fun
Els Stap zegt
dit ga ik zeker proberen lijkt me heerlijk.