Een aantal jaren geleden kocht ik in een opwelling een prachtig wafelijzer van Krups, hij verdween in de kast en bleef daar staan tot een aantal maanden geleden. Mijn vriendinnetje Manon maakt samen met haar moeder regelmatig wafels en toen ik haar vertelde dat ik ook een wafelijzer had maar deze nog nooit had gebruikt (shame on me) prikte we een datum om samen wafels te gaan bakken. Waarom ik nog nooit eerder wafels maakte is mij een raadsel, met dit basis recept voor wafels tover je binnen no-time heerlijke wafels op tafel die je kan toppen met alles wat je lekker vind. In deze tijd van het jaar is mijn keus snel gemaakt, wafels met slagroom, aardbeien en geraspte chocolade is een match made in heaven!
Basis recept voor wafels
Ingrediënten voor 15 wafels :
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 zakjes vanillesuiker, Dr. Oekter
- 400 ml melk
- 5 eieren, medium
- 150 gram gesmolten ongezouten roomboter
- 300 ml water, kamertemperatuur
Extra nodig :
- Wafelijzer
- Bakkwast
- Extra gesmolten roomboter voor het invetten van het wafelijzer
- Opgeklopte slagroom
- Aardbeien
- Geraspte pure chocolade > 70% cacao
Bereidingswijze :
- Zet het wafelijzer aan
- Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel en de vanillesuiker door elkaar
- Voeg de melk toe en meng het geheel goed door elkaar
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig is opgenomen
- Voeg terwijl de mixer draait de gesmolten roomboter en het water toe en meng alles goed door elkaar
- Vet het wafelijzer in als deze op temperatuur is
- Vul beide wafelgedeeltes voor 2/3 met beslag en bak de wafels totdat ze aan beide kanten goudbruin zijn, tussen de 5 en 8 minuten (De baktijd kan verschillen per wafelijzer)
- Serveer de wafels met slagroom, aardbeien en geraspte chocolade
Opzoek naar een fijn wafelijzer….. het Krups wafelijzer die ik gebruik is te koop bij Bol.com voor €44,95
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin, Youtube of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ohladybake zegt
ze zien er heerlijk uit….en ideaal om nu te maken met aardbeien!
liefs
Kees Appelschiller zegt
Ik hou van wafels, dit recept lijkt me dan ook superlekker. Ze zien er ook goed uit!
Judith zegt
Wafels zijn altijd fijn, zeker nu met vers fruit! Ik maak ze zelf ook met frambozen of bosbessen.
Linda Teders zegt
Wat een aparte meng-volgorde. Ik zou geneigd zijn om a/ alle droge zaken te mengen, b/ alle natte zaken te mengen, en vervolgens nat door droog te doen. En een snufje zout toe te voegen. Ik zal laten weten of dat ook werkte als ik het gemaakt heb.
Mia zegt
Super recept, had alleen 1 zakje vanillesuiker in huis dus had er maar 2 eetlepels suiker door heen gemengd en normale margarine, roomboter was er ook niet. De wafels waren lekker luchtig :D