Zoals jullie al zagen op instagram was ik afgelopen zondag samen met milan en mijn moeder appels en peren plukken op Landgoed de Olmenhorst in Lissenbroek. Mocht je net als mij ook nog appels & peren willen plukken dit kan nog t/m 29 Oktober, check voor je gaat even de site voor de openingstijden. Milan heeft het enorm naar zijn zin gehad en wij gingen met 2 grote tassen gevuld met appels en peren naar huis. De peren moeten nog even op de fruitschaal liggen om rijp te worden maar met de appels hebben we al een appeltaart gemaakt en deze heerlijke appelmoes! Appelmoes is 1. veel lekkerder om zelf te maken en 2. heel erg makkelijk om zelf te maken! Vandaag deel ik met jullie het basisrecept. Met appelmoes ook je ook heel lekker bakken, het recept voor de appelmoescake deel ik woensdag met jullie
Zelf appelmoes maken
Voorbereiding : 15 minuten
Bereiding : 20 – 25 minuten
Ingrediënten :
- 1 kg appels
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gram kristalsuiker
- 1 theelepel kaneel
- Evt. een klein beetje citroensap
Note : de voorkeurs appel voor appelmoes is een goudrenet, gebruik je een ander soort appel die zuurder is gebruik dan evt. iets meer suiker. Als een een ander soort appels gebruik moeten de appelstukjes waarschijnlijk ook wat langer koken tot ze gaar zijn.
Extra nodig :
- Een pan
- Een lepel
- Evt. een staafmixer of stamper
Bereidingswijze :
- Schil de appels en snijd de appels stukjes
- Doe de appelstukjes in een pan en voeg daar een klein beetje water aan toe, voeg niet teveel water toe want uit de appels komt ook nog veel vocht
- Voeg de vanillesuiker, de kristalsuiker, de kaneel en een klein beetje citroensap toe en roer alles goed door elkaar
- Breng het geheel aan de kook en laat het 15 – 20 minuten zachtjes koken of totdat de appelstukjes gaar zijn
- Proef de appelmoes en voeg evt. naar smaak nog een beetje suiker toe
- Roer de appelmoes goed door en proef nogmaals
- Gebruik een staafmixer om er een gladde appelmoes van te maken, houd je van stukjes in je appelmoes zet de staafmixer dan heel kort even in de appelmoes gebruik een stamper
Appelmoes bewaren : Schenk de hete appelmoes in schoongemaakte potten, schenk de potten vol tot de rand, doe de deksel erop en zet ze voor 15 minuten op zijn kop
Ik ben iemand die ‘s middags bedenkt dat ik ‘s avonds verse appelmoes wil eten, als de appelmoes klaar is zet ik de pan in de gootsteen in koud water (pas op dat er geen water in de pan komt) en dan roer ik de appelmoes regelmatig even goed door. Als de appelmoes afgekoeld is schep ik de appelmoes in een schaal en zet de schaal nog even in de koelkast om goed koud te worden
>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
Heb je iets gebakken van mijn blog…….
Deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram
tag mij (@marinasbakery) in je bericht (twitter)
of # of @marinasbakerynl (Facebook & instagram)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie