Elk jaar is het vaste prik om samen met de kinderen appels te plukken op landgoed De Olmenhorst. Dit jaar waren ze wel heel fanatiek geweest met plukken en we gingen met 2 volle boodschappen tassen naar huis. Naast natuurlijk appeltaart en appelmoes maakte ik ook deze heerlijke apple crumble bars, die makkelijk zijn om te maken en echt zo lekker dat je geloof me het niet bij 1 stukje kan laten. Ik gebruikte niet de standaard smaak kaneel op de appelvulling op smaak te brengen maar deed dit met nootmuskaat wat het heel lekker maakte! Dit recept is een blijvertje als ik weer eens teveel appels heb!
Apple Crumble Bars
16 stukjes apple crumble bars
Bereiding : 30 – 45 minuten
Koelkast : 10 minuten
Oven tijd : 1e keer 20 – 25 min, 2e keer 35 – 40 minuten
Ingrediënten deeg :
- 600 gram bloem
- 295 gram witte basterdsuiker
- 375 gram ongezouten roomboter, gesmolten
Ingrediënten appelvulling :
- 50 gram ongezouten roomboter, in blokjes gesneden
- 1.2 kg (1200 gram) appels, geschilt en in kleine stukjes gesneden
- 135 gram bruine basterdsuiker
- 1/4 theelepel nootmuskaat, uit een potje
- 80 gram rozijnen
Extra nodig :
- Bakvorm van 20 x 30 cm
- Bakpapier
- Poedersuiker
Bereidingswijze :
Schil de appels en snijd de appels in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in en bekleed de bakvorm met bakpapier.
Deeg :
Doe de bloem, de suiker en de gesmolten roomboter in een kom en meng alles goed door elkaar. Verdeel de helft van het deeg gelijkmatig over de bodem van de bakvorm (druk het deeg goed aan). Zet de bakvorm voor 10 min in de koelkast. Haal de bakvorm uit de koelkast, schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de bodem van de appel crumble bars in 20 – 25 min licht bruin. Haal de bakvorm uit de oven.
Appelvulling :
Smelt de roomboter in een pan en voeg de stukjes appel, de bruine basterdsuiker en de nootmuskaat toe. Meng alles door elkaar, doe de deksel op de pan en laat het mengsel 5 minuten koken. Haal de dekel van de pan, meng alles door elkaar en laag het mengsel nog voor 2 – 3 minuten zonder dekel koken. (belangrijk is dat het vocht allemaal weg is).
Apple Crumble Bars :
Verdeel de appelvulling gelijkmatig over de bodem in de bakvorm en verdeel de andere helft deeg (gekruimeld) over de appelvulling heen. Schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de apple crumble bar in 35 – 40 minuten goudbruin en gaar. Haal de bakvorm uit de oven en laat de apple crumble bar volledig afkoelen in de vorm. Bestuif de apple crumble bar met poedersuiker en snijd er 16 stukjes van (of minder van natuurlijk).
Heb je deze Apple Crumble Bars ook gemaakt, deel je foto’s via Instagram of Facebook met de #Marinasbakerynl of tag @marinasbakery in je bericht dit vind ik echt
heel leuk om te zien!
Meer bakinspiratie vind je onder het kopje recepten op de homepage!
Voor een kijkje achter de schermen volg Marina’s Bakery op Instagram
Geef een reactie