Een cake die vetarm en koemelkvrij is, 2 vliegen in 1 klap voor mensen met een koemelkallergie of lactose-intolerantie. Deze cake is gemaakt zonder boter maar met appelmoes, nu hoor ik je denken is dat lekker en daar kan ik volmondig ja op antwoorden. Het resultaat is een hele luchtige cake, ik ben zelf echt een liefhebber van een cake gemaakt met roomboter maar vond deze cake ook absoluut lekker. Vorige week deelde ik al met jullie het recept voor appelmoes, met deze appelmoes maakte ik deze cake maar voor dit recept kan je ook snel een klein receptje appelmoes maken.
Appelmoescake
Bereiding appelmoes : 20 – 25 minuten
Voorbereiding Cake : 15 minuten
Oventijd : 50 – 55 minuten
Ingrediënten :
- 1 grote appel
- 175 gram kristalsuiker
- 3 eieren, large
- 150 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
Note : Geen tijd om appelmoes te maken, gebruik dan 125 gram appelmoes uit een potje
Extra nodig :
- Staafmixer (voor de appelmoes)
- keukenmachine of handmixer
- Spatel
- ingevette cakevorm van 25 cm
Note : Als je de vorm niet wil invetten gebruik dan een siliconen cakevorm. Ik gebruikte de bakspray van dr. oetker om de bakvorm mee in te vetten en bekleedde de bakvorm met bakpapier hierdoor krijg je de cake er gegarandeerd uit
Bereidingswijze :
Appelmoes :
- Schil de appel en snijd de appel in stukjes
- Doe de appelstukjes in de pan samen met 1 eetlepel water en 25 gram suiker
- Kook de appelblokjes voor 10 minuten
- Pureer de appelmoes met een staafmixer en laat de appelmoes afkoelen
Appelmoescake :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe de eieren en de 150 gram suiker in een kom en klop totdat er een licht geel romig mengsel ontstaat
- Voeg de helft van het zelfrijzend bakmeel toe en spatel dit door het eiermengsel heen
- Voeg de helft van de appelmoes toe en spatel dit door erdoor heen
- Herhaal bovenste 2 stappen nogmaals
- Verdeel het cakebeslag over de voorbereide bakvorm
- schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake voor 50 – 55 minuten goudbruin en gaar. De cake is gaat als een satéprikker geprikt in het het midden er schoon uitkomt
- Haal de cake uit de oven en laat de cake 15 minuten afkoelen in de vorm
- Haal de cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster
Een allergie hebben houd tegenwoordig gelukkig niet meer in dat je niet meer kunt genieten van iets lekkers. Deze cake is het bewijs dat je ook met een koemelkallergie of lactose-intolerantie kunt genieten van een heerlijk plakje cake, home baked is natuurlijk het allerlekkerst! Mocht je nog opzoek zijn naar een lekker recept voor jezelf of voor iemand die een allergie heeft let me know!
>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
Heb je iets gebakken van mijn blog…….
Deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram
tag mij (@marinasbakery) in je bericht (twitter)
of # of @marinasbakerynl (Facebook & instagram)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Appeltaart van Janneke Philippi
Geef een reactie