Toen ik tijdens mijn weekelijkse boodschappen lang de plantjes basilicum liep kreeg ik gelijk zin om verse pesto te maken, basilicum ruikt altijd zo lekker! In huize Prins is pasta pesto favoriet maar je kan met verse pesto natuurlijk nog veel meer kanten, kaasstengels staan regelmatig bij ons op tafel en zo kwam ik op het idee om deze pesto twisters te maken die heerlijk zijn bijv. bij de borrel. Ze zijn super makkelijk om te maken en binnen no-time klaar ideaal als je onverwacht visite krijgt en je toch nog even snel iets lekkers op tafel wilt zetten.
Pesto Twisters
Bereidingstijd : 30 – 45 minuten + 15 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 2 rollen AH vers bladerdeeg
Pesto :
- 30 gram pijnboompitten, geroosterd
- 3 handen vol basilicumblaadjes, gewassen
- 30 gram parmazaanse kaas
- 2 teentjes knoflook
- 5 eetlepels olijfolie
- Zout & peper naar smaak
Extra nodig :
- Een met bakpapier bekleedde bakplaat
- 1 ei, geklutst
- kwast
- extra parmazaanse kaas
Bereidingswijze :
Pesto :
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze een lichtbruine kleur hebben
- Was de basilicum, haal de blaadjes van de stengeltjes af en doe deze in een keukenmachine
- Voeg de 2 teentjes knoflook, de geroosterde pijnboompitten, de parmazaanse kaas en 3 eetlepels olijfolie toe en maal alles in de keukenmachine door elkaar tot er een gladde massa ontstaat. Voeg indien nodig nog 2 extra eetlepels olijfolie toe
- Breng de pesto op smaak met zout en peper
Pesto Twisters :
- Rol de 1e rol bladerdeeg uit en laat deze liggen op het bakpapier
- Bestrijk het bladerdeeg het de net gemaakte pesto maar zorg ervoor dat 1 a 2 cm rondom de randen vrij blijft
- Rol de 2e rol bladerdeeg uit, verwijder het bakpapapier en plaats deze bovenop de 1e
- Druk het bladerdeeg iets aan en plaats deze voor ongeveer 15 minuten in de koelkast zo kan je er straks makkelijker stroken van snijden
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd het bladerdeeg in stroken van 1.5 cm breed
- Druk de bovenkant en onderkant goed aan pak de strook op draai deze een paar keer
- Mocht je kleinere pesto twisters willen maken snijd de reep dan eerst in tweeën
- Plaats de pesto twisters op een met bakpapier bekleede bakplaat
- Bestrijk de pesto twisters voorzichtig met het geklutste eitje en bestrooi ze met parmazaanse kaas
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de pesto twisters in 15 minuten goudbruin en gaar
- Laat de pesto twisters afkoelen op een roosters en serveer ze direct dan zijn ze namelijk het allerlekkerst!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Elize zegt
Wat een leuk idee Marina! Leuk resultaat, ik ga het eens proberen te maken als mijn neefjes komen logeren hier.. gok zomaar dat die het ook wel lekker vinden :) Leuk!