
Als je me ergens voor wakker mag maken dan is het wel voor deze Kaasstrikken van Cees Holtkamp. Tessa maakte deze altijd voor onze verjaardagen en voordat ik met mijn ogen kon knipperde waren ze al op, ze hebben een hoog dooreet gehalte. Ze zijn heel makkelijk om te maken en met maar 6 ingrediënten maak je schaal vol met heerlijke kaasstrikken!
Volgende week word Fenna 4 jaar en ga ik voor het eerst deze kaasstrikken zelf maken, deze traditie wil ik graag in ere houden nu Tessa er niet meer. Tessa is er op deze manier toch een beetje bij.
Ingrediënten :
- 1 pakje roomboter bladerdeeg
- 100 gram roomboter
- 200 gram geraspte kaas, pittig
- Kerriepoeder, 2 gram
- Zout, 2 gram
- Peper, 2 gram
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Laat de boter goed zacht worden, niet smelten
- Mix de boter door elkaar tot de boter romig is
- Voeg de geraspte kaas toe aan het botermengsel en mix alles goed door elkaar
- Breng het kaasmengsel op smaak met kerriepoeder, zout en peper
- Mix het kaasmengsel goed door elkaar, het kaasmengsel moet goed smeerbaar zijn
- Laat de plakjes bladerdeeg een klein beetje ontdooien, leg de plakjes bladerdeeg op een licht bebloemde aanrecht hierdoor gaan de plakjes bladerdeeg niet aan het aanrecht plakken
- Laat de plakjes bladerdeeg niet volledig ontdooien, het werkt het prettigst als ze nog
een beetje stevig zijn - Smeer 4 plakjes bladerdeeg met een laagje van het kaasmengsel, zorg dat het kaasmengsel goed verdeeld is (ongeveer 35 gram per plakje)
- Stapel de 4 plakjes bladerdeeg op elkaar en dek af met een 5e plakje bladerdeeg.
- Pak het pakketje bladerdeeg in met huishoudfolie en leg het pakketje voor ongeveer 1 uur
in de koelkast om op te stijven - Herhaal de bovenstaande stappen nogmaals met de andere 5 plakjes bladerdeeg
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Haal de pakketjes bladerdeeg uit de koelkast, snijd de pakketjes door de midden en snijd de rafelige randjes eraf voor een mooie strakke pakketjes
- Snijd in de breedte plakjes van een 1/2 cm
- Draai de plakjes een kwartslag zodat ze gedraaid zijn
- Leg ze op de met bakpapier bekleedde bakplaat
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de kaasstrikken voor 20 minuten
- Verlaag de oven naar 140 graden en draai de kaasstrikken om, bak de kaasstrikken nog voor 5-10 minuten (drogen)

Heb je ook deze kaasstrikken gemaakt, deel je foto’s via Instagram of Facebook met de #Marinasbakerynl of tag @marinasbakerynl in je bericht dit vind ik echt
heel leuk om te zien!
Meer bakinspiratie vind je onder het kopje recepten op de homepage!
Voor een kijkje achter de schermen volg Marina’s Bakery op Instagram

wauw, dat is geweldig, hoe zit het met het toevoegen van wat mayonaise daar?
Wat een mooie gedachte en het klinkt ook als een superlekker recept. Ga ik binnenkort ook maken. Ik denk dat ze hier ook zo op zullen zijn.