Deze mooie nazomer week roept gewoon ijs en ik kon het dan niet laten nog een keer ijs te maken, dit keer viel de keus op chocolade-ijs 1 van mijn favoriete smaken. Ik vond een heel recept waar piment (peper) in verwerkt was, mijn nieuwsgierigheid naar de smaak was gewekt en het resultaart mag er wezen heerlijk chocolade-ijs! Piment (peper) versterkt de chocoladesmaak maar is niet in die mate aanwezig dat het overheerst het is een perfect combinatie!
Chocolade ijs
Ingrediënten :
- 25 gram pure chocolade, 70% cacao
- 55 gram slagroom
- Glucose
- 50 gram eidooier, 4 eieren
- 335 gram melk
- 30 gram melkpoeder
- 0,5 gram zout
- 2 gram piment
- 25 gram cacaopoeder
- 60 gram suiker
Extra nodig :
- 2 hittebestendige kommen
- Garde
- Een keukenthermometer
- Een ijsmachine
Bereidingswijze :
- Plaats indien nodig de binnenkom van je ijsmachine 48 uur van te voren in vriezer
- Hak de chocolade fijn en doe dit samen met de slagroom in een vuurvaste kom
- Zet deze vuurvaste kom in een schaal met ijskoud water
- Klop in een hittebestendige kom de eidooiers met de suiker licht en luchtig
- Doe de melk, het melkpoeder, het zout, het piment, de cacaopoeder en de suiker in een pan
- Meng het geheel met een garde goed door elkaar en verwarm het op een laag vuurtje tot 85 graden
- Giet een kwart van het melkmengsel bij de eidooiers met suiker en meng dit met een mixer of garde door elkaar (familie maken)
- Giet het melk/ei mengsel terug in de pan, blijf roeren met een garde en verwarm dit wederom tot 85 graden
- Giet het mengsel bij de slagroom en chocolade en meng dit met een garde door elkaar
- Laat de compostie afkoelen tot kamertemperatuur voordat je er ijs van gaat draaien of zet de compostie in de koelkast als je van plan bent er later ijs van te draaien
- Zet de ijsmachine aan en schenk de compostie in de al draaiende ijsmachine
- Bereid het ijs volgens de handleiding van je eigen ijsmachine, ik liet mijn ijsmachine draaien voor 20 minuten
- Schep het ijs in een andere kom/schaal die afgedekt in de viezer gezet kan worden, het ijs moet nog meer bevriezer voordat je er mooie bollen ijs van kunt scheppen
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : IJstijd
Geef een reactie