Bananen over en weet je niet weten wat je ermee met doen dan is deze cake the one to make, hij is super makkelijk om te maken en je schuift ‘m binnen no-time de oven in. Geen gedoe, je doet gewoon alle ingrediënten in een kom en mixer maar. Ik was vroeger nooit dol op bananenbrood of cake maar sinds kort vind ik het stiekem toch lekker. De combinatie van banaan en kaneel is heerlijk, confessiontime : de karamelsaus is niet een echte karamelsaus maar geloof me deze vind je lekker. Ik doopte mijn plakje cake in deze heerlijke saus en kon niet stoppen met eten!
Bananencake mat Karamelsaus
Ingrediënten :
Cake :
- 175 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 175 gram bruine basterdsuiker
- 110 gram fijne kristalsuiker
- 1/2 theelepel kaneel
- 300 gram banaan (2,5/3 bananen), gepureerd
- 3 eieren, large
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 1/2 theelepel bakpoeder
Karamelsaus :
- 375 ml slagroom
- 135 gram bruine basterdsuiker
Extra nodig :
- Cakevorm van 30 cm
- Bakpapier
Bereidingswijze :
Cake :
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Vet de cakevorm in en bekleed de vorm met bakpapier, dit zorgt ervoor dat de cake na het bakken goed en makkelijk uit de vorm komt
- Pureer de bananen
- Doe de boter, de suiker, de kaneel, de gepureerde bananen, de eieren, het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder in een kom en mix totdat alles goed gemengd is (1 tot 2 minuten)
- Verdeel het cakemengsel in het cakevorm
- Schuif de cakevorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake voor 60 minuten of totdat een satéprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Laat de cake 15 minuten afkoelen in de vorm, haal de cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster
Karamelsaus :
- Doe de slagroom en de bruine basterdsuiker in een pannentje en roer dit even door
- Laat dit op een middelhoog vuur 10 minuten zachtjes koken, vergeet niet af en toe even te roeren
- De karamelsaus is zowel warm als koud lekker, als de karamelsaus wat afkoelt dikt die iets in (ik vind dat persoonlijk lekkerder)
Cake :
- Snijd de cake in plakjes en schenk vlakvoor het serveren de karamelsaus over de cake heen
Tip : Zet de karamelsaus er op tafel bij, zodat iedereen evt. nog een extra beetje karamelsaus kan pakken
>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
Heb je iets gebakken van mijn blog…….
Deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram
tag mij (@marinasbakery) in je bericht (twitter)
of # of @marinasbakerynl (Facebook & instagram)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ziet er goed uit! Ik ben dol op bananenbrood / – cake, dus dit zal ook wel smaken.
Beste Marina,
Ik heb een vraagje:
Hoelang kun je de bananencake bewaren? Blijft hij na invriezen ook nog lekker? Hij lijkt mij overigens heerlijk.