Er zijn cakes die ik altijd wel kan maken en dit is er zo een van, deze Citroen Yoghurt Cake is lekker luchtig en de citroen icing maakt het helemaal af. Ik hou van recepten die je lekker makkelijk en snel kunt maken met ingrediënten die (ik) en jij misschien ook wel altijd wel in huis hebt liggen. Ik vind het heerlijk om de keuken in de duiken en iets lekkers te maken zeker als er visite komt, al vind ik het ook heerlijk om gewoon te bakken en zelf met een stukje op de bank te kruipen en te genieten van een van mijn favoriete series. Een cake kopen is makkelijk maar geloof me er zelf maken is veel lekkerder!
Citroen Yoghurt Cake
Cake | Bereiding : 15 – 30 minuten | In de oven : 55 – 65 minuten
Citroen icing | Voorbereiding : 5 minuten | Bereiding : 5 minuten
Ingrediënten Cake :
- 125 ml zonnebloemolie
- 2 eieren, large
- 1 eetlepel citroenrasp
- 2 eetlepels citroensap
- 220 gram fijne kristalsuiker
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram Griekse yoghurt (dik)
Ingrediënten citroen icing :
- 240 gram poedersuiker, gezeefd
- 2 eetlepels Griekse yoghurt (dik)
- 1 theelepels citroensap
Extra nodig :
- 1 cakevorm van 24 cm
- Bakpapier
- Fijne rasp
- Citruspers
- spatel / handmixer
Bereidingswijze :
Cake :
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Vet de cakevorm goed in en bekleed de vorm in de breedte met bakpapier, laat het bakpapier aan de bovenkant iets uitsteken hierdoor krijg je cake straks makkelijk uit de vorm
- Doe de zonnebloemolie, de eieren, de citroenrasp en citroensap in een grote kom en meng alles goed door elkaar
- Voeg de fijne kristalsuiker, de bloem en de Griekse yoghurt toe en meng het geheel met een spatel of met een handmixer goed door elkaar
- Verdeel het cakebeslag over de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad
- Schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake in 55 – 65 minuten goudbruin en gaar. De cake is gaar als een satéprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, haal de cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster
Citroen icing :
- Doe de poedersuiker, de Griekse yoghurt en de citroensap ik een kom en meng alles goed door elkaar
- Verdeel de citroen icing over de afgekoelde cake
>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
Heb je iets gebakken van mijn blog…….
Deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram
tag mij (@marinasbakery) in je bericht (twitter)
of # of @marinasbakerynl (Facebook & instagram)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Karen zegt
Hey Marina, het recept sprak me heel erg aan en heb hem zojuist gebakken. Na 55 minuten nog helemaal vloeibaar van binnen. Na 65 minuten een schone prikker!
Nú net na een kwartiertje afkoelen in het blik op een rooster gestort en hij lijkt me erg klef en vochtig. Hoort dit zo?
Hij ruikt iig heerlijk en ik hoop dat ie straks bij het aansnijden gaar blijkt te zijn….
Marina zegt
Hoi Karin,
Hij hoort na het bakken niet meer klef en vochtig te zijn na het bakken, misschien ligt het probleem ergens anders. De cake is wel zo als ze zeggen moist, dus niet droog.
Groetjes,
Marina
Karen zegt
Na het afkoelen bleek de cake toch helemaal goed te zijn. Inderdaad moist. Niet te nat, niet te droog.
En niet zo heel mierzoet! De frosting geeft net dat beetje extra. Ik sla deze op hoor. Het is een echte topper. Dank je wel!
Daphne zegt
Gemaakt en goedgekeurd!
Marina zegt
Hoi Daphne,
Wat leuk om te horen dat die lekker was!
Groetjes,
Marina