Wie een tijdje geleden zou zeggen dan ik havermout lekker zou gaan vinden verklaarde ik voor gek. Als ik aan havermout denk dan denk ik aan havermoutpap iets wat ik totaal niet lekker vind maar door het boek “Havermoutje” is mijn mening totaal veranderd er is zoveel meer mogelijk met havermout, lees hier de review die ik schreef over het boek “Havermoutje”. Terwijl ik door het boek bladerde kreeg ik al genoeg inspiratie tijd om jullie de volgers van Marina’s Bakery aan het woord te laten, 1 ding was duidelijk jullie kozen unaniem voor de Havercake met chocolade iets waar ik het totaal mee eens was! Bij de natuurwinkel kocht ik havermeel en speltmeel en mijn 1e bakavontuur met havermout kon beginnen. Deze cake is gemaakt in een kleiner bakblik dan je gewend bent namelijk een cakeblik van 20 cm welke ik kocht bij Dille & Kamille voor € 4,95, in het begin dacht ik hier ga ik niet vaak mee bakken maar steeds vaker zie ik deze maat vermeld staan bij recepten. Deze cake heeft me in 1 woord verrast, de smaak is anders dan ik had verwacht absoluut niet vies maar het was even wennen ook de structuur is anders het is een vrij compacte cake. Geloof me als ik zeg dat je aan 1 plakje echt voldoende hebt.
Havercake met chocolade
Bereidingstijd : 20 minuten + 30 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 150 gram havermeel
- 3 eieren, medium
- 3 rijpe bananen
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 2 eetlepels honing
- 150 gram speltmeel
- 30 gram amandelmeel
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
- 3 eetlepels hazelnoten
- 100 gram pure chocolade, >70% cacao
Extra nodig :
- Cakeblik van 20 cm
- Kwast
- Zonnebloemolie voor het invetten van de bakvorm
- Bakpapier
- Havervlokken
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Hak de pure chocolade in kleine stukjes
- Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier
- Klop de eieren los in een kom
- Prak de bananen fijn en meng deze door het eiermengsel heen
- Voeg de cacaopoeder, de honing, het speltmeel, het havermeel, het amandelmeel, het wijnsteenbakpoeder, de hazelnoten en de pure chocolade toe en met het geheel goed door elkaar
- Giet het beslag in de voorbereidde bakvorm
- Verdeel als laatste de havervlokken over het beslag
- Schuif het cakeblik in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake in 30 minuten goudbruin en gaar
- Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, haal de cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Havermoutje
Desiree - Sweet Happinez zegt
Deze havercake met chocolade lijkt me erg lekker!
Frances zegt
Ik zal de bananen moeten vervangen (peer misschien?) en het speltmeel vervangen door sojameel, maar dan moet het kunnen :) Waar haal je die wijnsteenbakpoeder? En wanneer ga je meedoen aan Heel Holland Bakt? hihi
Marina zegt
Hoi Frances,
Bananen vervangen door peer zou je moeten uitproberen, ik weet niet of dat werkt.
Het wijnsteenbakpoeder heb ik gekocht bij de natuurwinkel. Naar Heel Holland Bakt kijk
ik liever :-)
Frances zegt
dat bakpoeder moet dat zijn