Na heel veel goede verhalen gehoord te hebben ben ook ik overstag gegaan om het bananenbrood van Rens Kroes te maken. Een van mijn goede voornemens voor het blog is vaker gezonder te gaan bakken iets wat natuurlijk in mijn voordeel is maar ook in dat van mijn familie, buren enz. die ook allemaal het goede voornemen hebben iets gezonder te gaan eten in het nieuwe jaar. Voor de ingrediënten moest ik wel even een bezoekje brengen aan de natuurwinkel die gelukkig vlakbij ons in de buurt zit en voor ik het wist stond dit bananenbrood al in de oven!
Bananenbrood
Bereidingstijd : 20 minuten + 45 minuten baktijd
Ingrediënten :
- 200 gram boekweitmeel *
- 150 gram palmsuiker (optioneel)
- 2 theelepels wijnsteenbakpoeder *
- 1 theelepel kaneel
- 60 ml suikervrije appelmoes
- 3 bananen, gepureerd
- 1 theelepel vanillepoeder (zonder suiker) *
- 3 eieren, medium
- Snufje zeezout
Extra nodig :
- Cakevorm van 20 cm
- 1 eetlepel kokosvet *
- Bakpapier
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Smelt het kokosvet, vet de cakevorm hiermee in en bekleed deze met bakpapier
- Doe alle ingrediënten in een kom en mix het geheel goed door elkaar
- Giet het beslag in de voorbereidde cakevorm
- Schuif de cakevorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak het bananenbrood voor 45 minuten
- Laat het brood 10 minuten afkoelen in de vorm, verwijder het brood uit de vorm en laat het brood volledig afkoelen op een rooster
Het bananenbrood is smeuïger als je het 1 of 2 nachten in de koelkast zet
Geef een reactie