Iedereen kent denk de oreo reclame wel, draaien likken en dippen maar er is nog zoveel meer mogelijk met oreo koekjes. Ik en mijn familie en vrienden zijn gek op oreo koekjes en wat is er niet leuker dan ze te verwerken in baksels, zo heb je het lekkerste van 2 werelden bij elkaar! Mijn eerste project was een oreo brownie maar jullie keus was duidelijk jullie wilde als eerst de oreo cake die ik afgelopen week maakte online en ik geef jullie geen ongelijk hij is makkelijk om te maken en heerlijk!
Oreo Cake
Bereidingstijd : 30 minuten + 75 – 80 minuten oventijd
Ingrediënten :
- 390 gram bloem
- 2 tsp bakpoeder
- 1 tsp zout
- 227 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 400 gram suiker
- 4 eieren, large
- 1 tbsp vanille extract
- 125 ml melk
- 125 ml slagroom
- 20 oreo koekjes
Extra nodig :
- Cakevorm van 30 cm
- Bundt cake vorm
- Extra roomboter
- Extra bloem
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Hak de oreo koekjes in vieren
- Vet de cakevorm of bundt cake vorm goed in met roomboter en bebloem de vorm
- Meng in een kom de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar
- Mix in een andere kom de boter en de suiker licht en romig
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe gevolgd door het vanille extract, voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig opgenomen is
- Voeg 1/3 van het bloemmengsel toe en meng dit door elkaar tot de bloem volledig opgenomen is
- Voeg de melk toe en meng het geheel kort door elkaar
- Herhaal de bovenste 2 stappen met de 1/2 van het bloemmengsel en de slagroom
- Voeg als laatste de rest van het bloemmengsel toe en meng totdat er geen bloem meer zichtbaar is
- Meng de oreokoekjes met een spatel door het cake beslag heen
- Verdeel het cake beslag over de voorbereidde cakevorm
- Schuif de cakevorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake in 75 – 80 minuten goudbruin en gaar. De cake is gaar als een satéprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm, haal de cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Mireille zegt
Ik heb de oreo-cake gemaakt. Hij kwam prachtig uit de Blossom Bundt vorm. Heel lekker.
Eén probleempje: vanaf de tweede dag was hij enorm droog. Niet lekker meer. Heb precies alles opgevolgd. Wat kan er misgegaan zijn? Ik bewaar de cake trouwens in een goede tupperwaredoos waar ik andere cakes ook in bewaar, dus dat kan het naar mijn idee niet zijn.
Groetjes
Marina zegt
Beste Mireille,
Sorry, daar kan je niet 123 antwoord op geven bij mij is die meerder dagen vers gebleven.
Ik hoop dat je er wel van genoten hebt!
Groetjes,
Marina