Iets lekkers maken voor that special someone voor Valentijnsdag, deze pink cupcakes with cream cheese frosting gaan vast en zeker in de smaak vallen. Ik word altijd blij van een cupcake met een heerlijke frosting, jullie ook? Mijn voorkeur gaat eigelijk altijd wel uit naar een cream cheese frosting, super simpel om te maken en zooo lekker! Deze cupcakes zijn natuurlijk ook heel leuk om te maken voor een babyshower, je vervangt de hartjes dan voor bijv. babyvoetjes.
Pink Cupcakes with Cream Cheese Frosting
Ingrediënten voor 7 cupcakes :
Cupcakes :
- 57 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 1 eiwit, large
- 1 theelepel vanille-extract
- 130 gram bloem
- Snufje zout
- 1 1/2 theelepel bakpoeder
- 120 gram Yoghurt
Cream Cheese Frosting :
- 113 gram philadelphia roomkaas, kamertemperatuur
- 57 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 450 gram poedersuiker
- 1 theelepel vanille-extract
Extra nodig :
- Cupcake bakvorm
- 7 papieren cupcake vormpjes
- Keukenmachine of handmixer
- Spatel
- Wilton icing color Rose, voor een licht roze kleur gebruik de kleur pink
- Spuitzak met een rond spuitmondje
- Decoratie : mini hartjes
Bereidingswijze :
Cupcakes :
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe de 7 papieren cupcake vormpjes in de bakvorm
- Meng in een kom de bloem, het snufje zout en het bakpoeder door elkaar
- Doe de boter en de suiker in een kom en mix totdat er licht en romig mengsel ontstaat
- Voeg het eiwit en de vanille-extract toe en meng het geheel kort door elkaar
- Voeg om en om het bloemmengsel en de yoghurt toe, meng alles na elke toevoeging even kort door elkaar
- Maak tussendoor met een spatel de zijkant van de kom schoon
- Voeg als laatste de icing color toe, voeg een klein beetje per keer toe op deze manier kan je goed de kleur bepalen
- Meng alles goed door elkaar belangrijk is dat je geen strepen meer ziet en dat het mengsel mooi egaal roze is
- Verdeel m.b.v. 2 lepels of een ijsboltang het cakebeslag over de 7 papieren bakvormpjes, de vormpjes moeten voor 3/4 gevuld zijn
- Schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cupcakes voor 18 – 20 minuten of totdat een satéprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt
- Laat de cupcakes 5 minuten afkoelen in de vorm, haal ze uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een rooster
Cream Cheese Frosting :
- Doe de roomkaas en de boter in en kom en mix totdat alles goed gemengd is
- Zet de keukenmachine of handmixer op de laagste stand en voeg beetje voor beetje de poedersuiker toe
- Zet de mixer hoger en mix totdat alles goed gemengd is en er een glad mengsel ontstaat
- Voeg als laatste het vanille-extract toe en meng alles kort door elkaar
Cupcakes :
- Vul een spuitzak met een rond spuitmondje met de cream cheese frosting
- Decoreer de cupcakes met de cream cheese frosting en de hartjes
- Belangrijk : strooi de hartjes gelijk over de cream cheese frosting heen
>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
Heb je iets gebakken van mijn blog…….
Deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram
tag mij (@marinasbakery) in je bericht (twitter)
of # of @marinasbakerynl (Facebook & instagram)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie