Mijn nieuwe verslaving is Reese’s Peanut Butter Cups, ik doe aan zelfbescherming en koop daarom ook maar 1 verpakking met daarin 3 peanut butter cups want als ik eenmaal 1 hapje heb genomen kan ik blijven eten herkennen jullie dat? Op zoet gebied kan je zoveel kanten op met peanut butter cups en komende tijd ga ik er dan ook een aantal heerlijke recepten mee maken. Ik trap af met een heel makkelijk en heerlijk recept, Peanut Butter Cup Fudge. Met maar 4 ingrediënten en een dosis geduld heb je een trommel vol met Fudge!
Reese’s Peanut Butter Cup Fudge
Ingrediënten voor 16 stukjes :
- 500 gram pure chocolade >72 % cacao, in stukjes
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 2 eetlepels Calve pindakaas creamy of een andere naar keus
- 12 peanut butter cups, in stukjes gesneden
Extra nodig :
- Een vierkante bakvorm van 20 x 20
- Bakspray van dr. oetker voor het invetten van de bakvorm
- Bakpapier voor het bekleden van de vorm
Bereidingswijze :
- Spray de bakvorm in en bekleed de vorm met bakpapier (Tip : laat het bakpapier aan beide kanten boven de bakvorm uitkomen hierdoor krijg je de fudge straks makkelijk uit de vorm)
- Snijd de peanut butter cups in stukjes
- Verwarm de chocolade en de gecondenseerde melk au bain marie, meng het geheel met een spatel regelmatig door elkaar tot de chocolade volledig gesmolten is
- Haal de kom van de warmtebron af en schenk het chocolademengsel in de voorbereide bakvorm
- Doe de pindakaas in een schaaltje en verwarm de pindakaas een beetje, hierdoor word het vloeibaar (ik deed dit in de magnetron)
- Verdeel naar smaak kleine beetjes pindakaas over het chocolademengsel heen
- Laat het chocolademengsel iets afkoelen voordat je de stukjes peanut butter cups over de bovenkant verdeeld, druk de stukjes peanut butter cups iets in het chocolademengsel
- Zet de bakvorm voor minimaal 2 – 3 uur in de koelkast
- Haal de fudge met behulp van het bakpapier uit de bakvorm
- Gebruik een scherp (warm) mes om de fudge in stukjes te snijden
- Je kunt de fudge 7 dagen in een luchtdichte trommel bewaren
>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin,
Instagram (username Marinasbakerynl)
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
Heb je iets gebakken van mijn blog…….
Deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram
tag mij (@marinasbakery) in je bericht (twitter)
of # of @marinasbakerynl (Facebook & instagram)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Lianne zegt
Ohhh! Likkebaardend achter de computer! ;) Dit ziet er echt heerlijk uit.