Valentijnsdag, de dag van de liefde. Verras jij jou special someone ook? Deze Valentijn Bladerdeeg Hartjes zijn makkelijk om te maken en delicious. Ik vulde ze met slagroom en frambozen maar je kan ze natuurlijk vullen met alles wat je lekker vind. Een beetje poedersuiker erover heen en ze zijn klaar om iemand mee te verrassen. Ik maakte naaste grote hartjes ook een aantal kleine hartjes wat er gelijk leuk uit ziet als je wil serveren.
Ingrediënten:
- 1 rol bladerdeeg, vers
- Een hartje, uitsteekvormpje
- 1 ei, los geklopt
- Slagroom, 250 ml
- Witte basterdsuiker, 2 eetlepels
- Evt. Spuitzak + spuitmondje
- Fruit naar keuze, ik gebruikte gehalveerde frambozen
- Poedersuiker
Bereidingswijze Valentijn Bladerdeeg Hartjes :
- Verwarm de oven voor volgens de voorschrift op de rol bladerdeeg, bij mij was dit 200 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Rol de bladerdeegrol uit, steek hier de hartjes uit en leg ze op de bakplaat
- Bestrijk de hartjes met het losgeklopt ei
- Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de hartjes volgens de voorschrift op de rol bladerdeeg, bij mij was dit 20 min.
- Laat de bladerdeeg hartjes afkoelen
- Klop ondertussen de slagroom op, doe 250 ml slagroom in een kom tezamen met 2 eetlepels witte basterdsuiker.
- Doe de opgeklopte slagroom evt. in een spuitzak
- Halveer de frambozen
- Halveerde bladerdeeg hartjes, vul de ene helft van hartjes met slagroom, leg er een aantal gehalveerde frambozen op en de andere helft van het hartje er bovenop.
- Bestuif de hartjes met poedersuiker
Nog opzoek naar nog meer Valentijnsdag inspiratie, hier vind je nog meer heerlijke recepten!
Happy Valentine’s Day!
Geef een reactie