Eigelijk drink ik nooit alcohol ik vind het gewoon niet zo lekker, soms heel soms drink ik gezellig mee. Nu het ’s avonds weer lekker is om buiten te zitten vinden we het leuk om de houtkachel aan te steken en gezellig met z’n tweeën of met vrienden buiten te zitten. Limoncello ik kende het wel maar had het nog nooit gedronken, vrienden kwamen die avond gezellig langs en ik was bijna zover om een quiche in de oven te schuiven toen ze binnen kwamen gewapend met Limoncello en een paar shot glaasjes. Ah kom op marina 1 glaasje ging het een paar keer waarop ik antwoord oké 1 glaasje dan, 1 glaasje werden er 2 en 2 werden er 3. Ik had nooit gedacht dat ik het zo lekker zou vinden en toen ik dit recept bij Jamie’s 30 minute meals voorbij zag komen wist ik zeker deze trifle met Limoncello moest ik gewoon maken. Deze limoncello trifle is een heerlijk zomers toetje die bij iedereen vast en zeker in de smaak gaat vallen.
Limoncello Trifle
Ingrediënten :
- Sap van 3 Sinaasappels
- 75 ml limoncello
- 100 gram lange vingers
- 350 gram mascarpone
- 2 1/2 eetlepel poedersuiker
- 1 citroen
- 1 theelepel vanille extract
- 2 bakjes frambozen
- 1 reep pure chocolade >70 % cacao
Extra nodig :
- 1 schaal van 30 x 22 (ik gebruikte een schaal van Rudolph’s Bakery)
- Extra poedersuiker
Bereidingswijze :
- Meng in een schaal het sap van de sinaasappels en de limoncello door elkaar. Proef het en voeg naar smaak evt. nog meer sinaasappelsap of limoncello toe
- Leg de lange vingers 1 voor 1 in het limoncello mengsel en laat ze aan beide kanten het mengsel opzuigen (zorg ervoor dat ze niet doordrenkt worden)
- Leg de lange vingers in de schaal
- Nog Limoncello mengsel over…. verdeel dit over de lange vingers in de schaal
- Doe de mascarpone, de poedersuiker, de rasp van de citroen, het sap van een 1/2 citroen en 1 theelepel vanille extract in een kom en meng het geheel goed door elkaar
- Verdeel het mengsel over de lange vingers
- Zet de schaal voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven
- Verdeel vlakvoor het serveren de frambozen en de geraspte of geschaafde chocolade er overheen en bestuif de trifle met een beetje poedersuiker
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin, Youtube of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bron : Jamie in 30 minuten
Geef een reactie