Waar sommige maanden echt overlopen was deze maand voor de verrassing eens lekker rustig, althans lekker rustig is een groot woord. Als het op bloggebied wat rustig is dan bedenk ik wel wat in huis, zo zijn we de afgelopen maand begonnen met het opknappen van de zolder en hebben we afgelopen zondag de de muren + het plafon van de huiskamer geschilderd. Daarnaast stond deze maand in het teken van gezelligheid met familie en vrienden en was ik natuurlijk regelmatig te vinden in de keuken….
Een kijkje achter de schermen Mei 2015
Samen met mijn lieve vriendinnetje Manon reisde ik af naar Rotterdam waar we genoten van de musical “The Sound of Music”. Als ik aan de Sound of Music denk dan denk ik aan vroeger, ik weet niet hoevaak ik deze film heb gezien. The sound of music draait t/m 23 Augustus nog in verschillende theaters in Nederland, de tour langs verschillende theaters eindigt in Carré Amsterdam een mooiere plek is er volgens mij niet. Mocht je interesse hebben check de site, deze musical is absoluut een aanrader
De dag sloten we af bij het Stadshotel in Woerden lekker buiten op het terras onder een heater. Al eerder lunchte ik hier met mijn schoonzus en al tijden stond het op mijn lijstje om er een keertje te gaan eten. We kwamen er vrijlaat aan en besloten eigelijk gelijk het hoofdgerecht te bestellen we kozen allebei voor de saté van kip met atjar, pindasaus en Frites uit Zuyd. Eindelijk kan ik zeggen dat ik de Frites uit Zuyd ook geproefd heb, ze zijn heerlijk. Natuurlijk ging ik ook voor een toetje en koos voor de Tarte Tatin van Ananas met een bolletje chocolade-ijs. Mocht je een keer in Woerden zijn, bij het Stadshotel kun je heerijk eten voor niet al te veel geld.
Moederdag kwam er weer aan en dan wil ik altijd wel iets speciaals maken voor mijn moeder en dit jaar viel mijn keus op een Chocolade Rolotaart, de combinatie van chocolade, rolo’s en dulce de leche maakt het een hemelse taart.
Een kippiepan is in Huize Prins altijd een succes. Op Moederdag waren we met de hele familie bij mijn schoonouders en onder het genot van een hapje en een drankje genoten we van het heerlijke weer.
Vliegtuigen onze kleine man is er gek op, elke keer als er een vliegtuig overvliegt stopt hij met lopen wijst ophoog en zegt die die die. Voor hem was er dan niks leuker dan te gaan vliegtuigspotten op Schiphol. Op het panoramaterras namen we een kijkje in de Cityhopper en bleef onze kleine man maar zwaaien naar alle vliegtuigen die voorbij kwamen.
Op Eerste Pinksterdag was het prachtig weer dus besloten we op tijd op te staan en richting het strand (Wassenaarseslag) te gaan. Terwijl wij genoten van de zon speelde de kleine man in het zand, tjee wat mis ik het toch om vlakbij het strand wonen. Aansluitend konden we bij mijn ouders aanschuiven voor onze eerste bbq van het jaar, mijn moeder haalde vlees bij de Versmarkt van van de Valk, een echte aanrader.
Afgelopen maand deelde ook ik mijn 10 Food Confessions in de 10 Food Confessions #Tag bedacht door Leonie van het blog “Wat een studentje ’s avonds eet”. Zo vertelde ik dat ik een snoepverslaving heb, ik elke avond tussen 21.30 – 22.00 trek krijg en dan het huis afstruin voor iets lekkers en je me wakker kunt maken voor Raspatat Mayonaise en kaassticks. Nieuwsgierig naar al mijn Food Confessions je leest ze hier.
Regelmatig zijn wij te vinden bij Restaurant Kortjak in Harmelen, ze hebben namelijk op de kaart ook een ruime keus aan pannenkoeken. Mijn keus was snel gemaakt namelijk ik koos voor een pannenkoek met verse aardbeien en slagroom, oké ik geef toe ik heb de aardbeien en de slagroom eraf gegeten en de pannenkoek met stroop opgegeten gewoon omdat het kan.
Ook werd er deze maand weer heerlijke foodpost bezorgd, Bros Bubbels & 6 verschillende chocoladerepen van Verkade die vanaf heden in deze nieuwe verpakking in de winkel liggen.
Chocolade ik kan er geen genoeg van krijgen, de Bros Bubbels vond ik eerlijk gezegd niet zo heel bijzonder de melkchocolade met luchtige witte bubbels vind ik persoonlijk niet zo lekker maar daar in tegen waren de luchtige melkchocolade bubbels hier zo op. Verkade chocolade is hier in huis in alle smaken favoriet, mijn moeder is gek op de milde cappuccino smaak, manlief op de witte chocolade en mijn favoriete zijn de puur en extra puur.
Natuurlijk dook ik regelmatig de keuken in en dit is wat jullie kan verwachten komende tijd : Een Limoncello Trifle, Een Blueberry Bundt Cake, Belgische wafels en op hartig gebied een Quiche.
Komende maand word weer een drukke maand waar ik o.a. leuke terrasje in Rotterdam ga ontdekken, aanwezig ben bij een kookworkshop en driegangen diner georganiseerd door FonQ.nl en lekker ga genieten van een korte vakantie in eigen land….
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin, Youtube of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Geef een reactie